Aki bűncselekményt követ el, azok az emberek egytől egyig nem egészségesek?
Aki gyanusított/vádlott/(bűnös, elítélt), azoknak az embereknek mindegyiknek van valami betegsége szerintetek? Mármint pszichésen értem.
Mert normális ember bűncselekményt nem csinál, mert tudja, hogy nem szabad.
Neten a bírósági tárgyalásokról van sok youtube videó, amik ugye a sajtóba is nyilvánosan belekerűlnek és a vádlottak mindig olyan nemistudom, hogy beszélnek, mint akinek van betegsége.
Pl. Normális ember nem erőszakol meg egy nőt, aki ilyet tesz az tuti beteg, meg sorolhatnám.
Ezért is tettem fel ezt a kérdést.
"Mert normális ember bűncselekményt nem csinál, mert tudja, hogy nem szabad."
Az élelmes ember pedig tudja, hogy a törvények megkerülésével gyorsan lehet előnyhöz jutni.
Az erőszakos cselekmények jelentős része hirtelen felindulásból vagy tudatmódosító hatása alatt történik.
Sok bűncselekmény nem rosszindulatú, egyszerűen csak hanyagság (pl. ittasan vezetni).
Van, aki kényszerből teszi.
...és még hosszasan lehetne sorolni.
Igen, vannak nem teljesen beszámítható emberek.
"Mert normális ember bűncselekményt nem csinál, mert tudja, hogy nem szabad."
Tévedés. Attól függ, hogy hogyan szocializálódott. Ha egész életében erőszakban élt, akkor azon a nyelven ért és beszél. Nem foglalkozik/nem tud a törvényekről. Csak az számít neki, hogy amit akar megszerezze, mások érzéseivel nem foglalkozik.
És képzeld, ettől még teljesen egészséges is. Ahogy a pitbull is, amit harcikutyának nevelnek.
Az ember alapból nem jó és nem rossz. Az ember egy agyagdarab, amit a veleszületett készségei által a tapasztalatai, és a környezete alakítanak.
A szexuális bűncselekményeket elkövetőket én is betegnek tartom.
A vagyon elleniek esetében definiálni kellene, hogy hol a határ a normális, és a beteg között?
Továbbá tisztázni kellene hogy akiket te normálisnak definiálsz, azok nem -e gátlásos, korlátolt, kisebbségi komplexusos, gyáva emberek -e?
A hülyék között a normális számít hülyének, tehát ez mindössze nézőpont kérdése!
Te valahol büszke vagy arra, hogy nem sérted meg a törvényeket, és nem veszed el a másét.
Én azt mondom hogy egy életképtelen lúzer vagy, aki mindig mások jóindulatától és kegyelmétől függ!
Aki nem kockáztat, az nem is nyerhet.
"Hasonlóképpen vitatják a kriminológusok azt a hagyományos nézetet is, hogy "a bűn nem fizetődik ki". Richard Dugdale amerikai kriminológus, aki a börtönökben folytatta kutatásait, már 1877-ben erre a következtetésre jutott: "meg kell szabadulnunk attól az elképzeléstől, hogy a bűn nem fizetődik ki. Igenis kifizetődik"
(Michael Crichton - A nagy vonatrablás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!