Miért van az, hogy csomóan úgy hívei a szigorú igazságszolgáltatásnak, hogy ők sem szeretik mindig betartani a szabályokat?
Nekem ez ellentmondásnak tűnik.
És csomó ilyen ismerősöm van. A szigorú törvények, kemény büntetések hívei, a mostani kormányzati kampánnyal is mélységesen egyetértenek. De közben én tudom róluk, hogy ők sem mintapolgárok, adót "optimalizálnak", gyorshajtanak, nem őszinték a házastársukkal, büszkén mesélik, hogyan csaltak a vizsgáikon stb.
Azért,mert a magyarokban meg van ez a kárörvendés,rosszindulatúság.Nem rehabilitálni kell,hanem büntetni,kínozni.
Demokrácia nem elég fejlett nálunk,ez a baj.
Ha valakiről bebizonyosodik,hogy bűnt követett el,rajta le lehet vezetni a feszültséget.
Azt felejtik el,hogy nem csak gyilkosok ülnek börtönben.
Az élet bonyolult akkor is, ha ezt sokan tagadják. Az ember és szemlélet, gondolkodásmódja, cselekvése is nagyon sokféle.
Na most, vannak aki azt a bonyolultságot átlátják, és ezért nem zavarja őket, sőt az a természetes, ha a sokféle helyzetre sokféle válasz (itt például törvénykezés) van. Ám nagyon sokan erre képtelenek. Csakhogy ezt nem könnyű ám bevallani. Egyszerűbb a számukra érthető egyszerű válaszokat adni. Ölt, megöljük. Lopott, lecsukjuk. Többet lopott, még jobban lecsukjuk. Ez egyszerű, világos, számukra érthető.
Látott itt valaki olyan embert, aki számára érthetetlen dologért lelkesedik? A következetesség meg szintén csak kevesek természetes tulajdonsága. A többi pusztán kényszer.
"Szóval gyorsan hajtottak? 8gen ez egyenértékű egy anyagyilkossággal"
Hacsak nem valami olyan képzeletbeli világban élsz, ahol a börtönökbe kizárólag anyagyilkosok kerülnek, ennek a párhuzamnak nem sok értelme volt.
A szigorúbb szabadságvesztés mindenkit érintene, aki ilyen büntetést kap. Márpedig a börtönökben rengetegen vannak olyanok is, akik nem erőszakos bűncselekményekért ülnek. Akár olyanok, akik csak állambácsinak tettek keresztbe valami módon, de a való életben a légynek sem tudnának ártani. Lényegében az ilyen börtönlakóknál egy gyorshajtó messze nagyobb veszélyt jelent másokra nézve.
Vagyis ahogy a kérdés is írja, miért csak azok büntetését akarják szigorítani olyan sokan, akiket szabadságvesztésre ítélnek? Miért nem kardoskodnak ugyanígy akkor már amellett is, hogy pl a gyorshajtás büntetési tételét is sokszorozzák meg? Mert ez így elég nyilvánvaló kettős mérce. Lényegében a "ha én valamit nem követnék el azt kegyetlenül büntessék széjjel, de az én törvénytelenségeimért mit képzelnek ezek hogy ennyi büntetést sóznak a nyakamba"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!