Ha az asztalos bejön az ÉN házamba dolgozni, jogában van azt parancsolnia, hogy zárjam el a kutyámat, mert nem dolgozik különben? Már kifizettem a felét.
Én imádom a kutyákat, sosem zavartak a lakásban tartottak, sőt, az enyém is aludt ágyban. De ha valahol egy kutya "csak egy kicsit meghágná" a lábam, akkor én is megkérném a kedves gazdit, hogy ugyan zárja már el a közelemből, ha megnevelni nem tudta.
Ha nem teszed, semmi gond, de akkor azon sem kell meglepődni, ha én viszont nem hagyom annyiban, ez ugyanis elég komoly probléma.
A szakinak tök igaza van jelen esetben, mert a kuytád inzultálta, nem állatgyűlőletről van szó. Ha jó munkát akarsz, biztosítsd a nyugodt körülményeket, ennyi.
#9 "Jó jó, de én fizettem neki!"
Te fizettél. De MIT?
Kutyasétáltatónak alkalmaztad vagy asztalosnak?
Fordítsuk meg a dolgot! Végzi a munkáját de a kutyád ráugrik, meglöki és emiatt kárt okoz a házadban. Akkor is elfogadnád hogy te fizettél azért hogy a kutyád is ott lehessen? Tuti hogy azonnal megpróbálnád kifizettetni vele az okozott kárt.
Vagy mondjuk a kutya elrántja a szerszámait és kinyírja vele saját magát. Akkor is az lesz hogy nem baj hogy megdöglött a kutya, hiszen te fizettél azért hogy az asztalos a kutya mellett si végezze a dolgát?
Nem is értem minek magyarázkodunk neked. Értelmes emberben fel sem merül hogy bármilyen munkavégzésnél ne zárja el azonnal és automatikusan a kutyát, pláne ha a szakember külön kéri is azt.
Én állatbarát vagyok és igencsak tudatos fogyasztó is, de ebben az esetben azt mondom, hogy abszolút igaza van az asztalosnak több szempontból is.
1. már ba szogatta a kutyád
2. nem tudhatod, nincs-e szőrallergiája
3. attól, hogy kifizetted a fele árat, még teljesítened kell bizonyos feltételeket, pl. biztonságos és kulturált munkakörnyezet, ha ezt nem teszed, akkor te szegtél szerződést, még akkor is ha ez nincs benne konkrétan a szerződésben. (munkatörvénykönyv, ptk.)
4. ha a kutyád nem is harapja meg, de eltereli egy pillanatra is a figyelmét, amikor veszélyes munkát végez, és emiatt baleset éri, akkor a gatyádat is leperelheti.
Tehát simán bukod a pénzed. Egyébként mekkora tahóság, hogy ez olyan nehezedre esik. Ezt normális esetben még kérni se kéne, hanem természetes.
És ha történik valami a kutyáddal, pl. fejére esik egy kalapács, azért ki lesz a felelős?! Akkor majd megy a pereskedés, ellenpereskedés, állatvédőzés... Biztos, hogy nem megoldható a kutyát bezárni egy szobába, vagy átvinni a szomszédhoz... Ha igen, akkor mondj le a pénzedről, vagy adj egy olyan helyszínt az asztalosnak, ami kutyamentes és kulturált, biztonságos, és megfelel a normál előírásoknak.
Én bizony még felárat is kérnék a hülyeségedért, amiért feltartasz. Nem a semmiért szállok ki, ill. ha órabérben dolgoztatod, akkor kell fizetni akkor is, amikor rendelkezésre áll, de te nem biztosítod a megfelelő körülményeket. Izgalmas munkaügyi per lehetne. :)
Ha ő nem ítéli biztonságosnak a házadban a munkavégzést (kutya, rádől, megb///sza az áram, őrjöngő idióta vagy, tökmindegy), akkor nem köteles a házadban akkor sem munkát végezni, ha kifizetted.
Gondolom az egyik oldali kérés a másik oldalon parancsként jelent meg.
A felét kifizetted, az mondjuk az anyag. Leb///szom a házad elé az anyagot és csinálsz vele amit akarsz. Akár a kutyáddal együtt. Én ezt csinálnám a helyében.
"Már kifizettem a felét."
Figyelj, ha csak a fél kutyát fizetted ki, akkor gyorsan rendezd a másik felét is, mert különben elviszi a bank!
Alapból minden állatot illik elzárni ilyenkor. Ha esetleg a szaki azt mondja nem szükséges akkor nem kell. De te tudnál ugy dolgozni, hogy a kutya baszogat -közbe?
Jogilag nem vagy köteles elzárni, de ha a kutya megtámadja, te kerülsz börtönbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!