Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az asztalos bejön az ÉN...

Ha az asztalos bejön az ÉN házamba dolgozni, jogában van azt parancsolnia, hogy zárjam el a kutyámat, mert nem dolgozik különben? Már kifizettem a felét.

Figyelt kérdés
2020. jan. 29. 22:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a kutyákat, sosem zavartak a lakásban tartottak, sőt, az enyém is aludt ágyban. De ha valahol egy kutya "csak egy kicsit meghágná" a lábam, akkor én is megkérném a kedves gazdit, hogy ugyan zárja már el a közelemből, ha megnevelni nem tudta.

Ha nem teszed, semmi gond, de akkor azon sem kell meglepődni, ha én viszont nem hagyom annyiban, ez ugyanis elég komoly probléma.

A szakinak tök igaza van jelen esetben, mert a kuytád inzultálta, nem állatgyűlőletről van szó. Ha jó munkát akarsz, biztosítsd a nyugodt körülményeket, ennyi.

2020. jan. 29. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#9 "Jó jó, de én fizettem neki!"

Te fizettél. De MIT?

Kutyasétáltatónak alkalmaztad vagy asztalosnak?

Fordítsuk meg a dolgot! Végzi a munkáját de a kutyád ráugrik, meglöki és emiatt kárt okoz a házadban. Akkor is elfogadnád hogy te fizettél azért hogy a kutyád is ott lehessen? Tuti hogy azonnal megpróbálnád kifizettetni vele az okozott kárt.

Vagy mondjuk a kutya elrántja a szerszámait és kinyírja vele saját magát. Akkor is az lesz hogy nem baj hogy megdöglött a kutya, hiszen te fizettél azért hogy az asztalos a kutya mellett si végezze a dolgát?

Nem is értem minek magyarázkodunk neked. Értelmes emberben fel sem merül hogy bármilyen munkavégzésnél ne zárja el azonnal és automatikusan a kutyát, pláne ha a szakember külön kéri is azt.

2020. jan. 29. 22:59
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Te hívtad oda, nem?
2020. jan. 29. 23:04
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én állatbarát vagyok és igencsak tudatos fogyasztó is, de ebben az esetben azt mondom, hogy abszolút igaza van az asztalosnak több szempontból is.

1. már ba szogatta a kutyád

2. nem tudhatod, nincs-e szőrallergiája

3. attól, hogy kifizetted a fele árat, még teljesítened kell bizonyos feltételeket, pl. biztonságos és kulturált munkakörnyezet, ha ezt nem teszed, akkor te szegtél szerződést, még akkor is ha ez nincs benne konkrétan a szerződésben. (munkatörvénykönyv, ptk.)

4. ha a kutyád nem is harapja meg, de eltereli egy pillanatra is a figyelmét, amikor veszélyes munkát végez, és emiatt baleset éri, akkor a gatyádat is leperelheti.

Tehát simán bukod a pénzed. Egyébként mekkora tahóság, hogy ez olyan nehezedre esik. Ezt normális esetben még kérni se kéne, hanem természetes.

És ha történik valami a kutyáddal, pl. fejére esik egy kalapács, azért ki lesz a felelős?! Akkor majd megy a pereskedés, ellenpereskedés, állatvédőzés... Biztos, hogy nem megoldható a kutyát bezárni egy szobába, vagy átvinni a szomszédhoz... Ha igen, akkor mondj le a pénzedről, vagy adj egy olyan helyszínt az asztalosnak, ami kutyamentes és kulturált, biztonságos, és megfelel a normál előírásoknak.

Én bizony még felárat is kérnék a hülyeségedért, amiért feltartasz. Nem a semmiért szállok ki, ill. ha órabérben dolgoztatod, akkor kell fizetni akkor is, amikor rendelkezésre áll, de te nem biztosítod a megfelelő körülményeket. Izgalmas munkaügyi per lehetne. :)

2020. jan. 29. 23:11
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
Zárd el az asztalost vagy kösd ki a falhoz hogy ne tudjon elfutni a kutya elől.
2020. jan. 30. 00:01
 16/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ő a mester. Te vagy rászorulva. Ha ez a kérése tedd meg
2020. jan. 30. 04:11
 17/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Ha ő nem ítéli biztonságosnak a házadban a munkavégzést (kutya, rádől, megb///sza az áram, őrjöngő idióta vagy, tökmindegy), akkor nem köteles a házadban akkor sem munkát végezni, ha kifizetted.

Gondolom az egyik oldali kérés a másik oldalon parancsként jelent meg.

A felét kifizetted, az mondjuk az anyag. Leb///szom a házad elé az anyagot és csinálsz vele amit akarsz. Akár a kutyáddal együtt. Én ezt csinálnám a helyében.

2020. jan. 30. 08:22
 18/19 kovpet ***** válasza:
17%

"Már kifizettem a felét."

Figyelj, ha csak a fél kutyát fizetted ki, akkor gyorsan rendezd a másik felét is, mert különben elviszi a bank!

2020. jan. 30. 11:47
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapból minden állatot illik elzárni ilyenkor. Ha esetleg a szaki azt mondja nem szükséges akkor nem kell. De te tudnál ugy dolgozni, hogy a kutya baszogat -közbe?

Jogilag nem vagy köteles elzárni, de ha a kutya megtámadja, te kerülsz börtönbe.

2020. jan. 31. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!