Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tiltják végre a szemétte...

Mikor tiltják végre a szeméttel tüzelést?

Figyelt kérdés

Értem, vannak szegény emberek, de ezzel nem csak a környezetüket, de magukat is mérgezik, ha műanyagot, gumit, stb. égetnek.

A minap voltam a Balatonnál, a nyaralós környéken is állt a szmog, tehát ez nem csak csóró falusi probléma.

És nem tartom jó ötletnek a feljelentést, mert akkor kitudódik ki volt az. Helyette légszennyezés mérő kocsiknak kéne járniuk a falvakat.

2020. jan. 25. 20:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Már rég bevan.
2020. jan. 26. 00:18
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

Alapvetően a kandallóval/kazánn való tüzelést kellen tiltani. Nagyon rontják a települések levegőjét.

Lehet fával fűteni amúgy, vannak technológiák, amik nagy hatékonysággal égetik el a fát, így kevés hamut juttatnak a levegőbe. Ezirányba lehetne terelni az embereket.

De ami jelenleg van, az tarthatatlan. Városban is sokan fával fűtenek, fát égetnek a kazánban, és okádja a kéményük a füstöt. Ez pedig adott körülmények közt akár teljesen rátelepszik a városra. Néhány ilyen ház annyi szállóport csinál, hogy beködösít mindent.

És akkor igye falvakban mégtöbben élnek ezzel a lehetőséggel. Amelyik falu völgyben van (pl Csobánka),az gyakorlatilag élhetetlenné válik a fűtési szezonban. Ez egyszerűen nem normális.

Nem szabad engedni!

És akkor még erre jön rá az idióta állatja, aki a fán kívül minden szir-szart beleb•sz a kazánba. Igen 😟 mert ez már így nem csak fahamuból álló ködös szállópor, hanem színtiszta méreg.

Szóval az egy első lépés lehet, hogy a szemetelőkre jobban figyelnek a hatóságok, nagyobb ellenőrzéssel, nagyobb bírsággal. De a végcél, az egészséges levegő még további lakossági korlátozásokat is kell jelentsen majd a jövöben.

2020. jan. 26. 00:29
 13/16 anonim ***** válasza:
78%
Jaa, amúgy igen. Tiltva van. Csak hát a szabály betartatása semennyire sem működik.
2020. jan. 26. 00:30
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Be kell dobni az ilyennek egy Molotov koktélt az ablakán hajnaltájban.
2020. jan. 26. 12:23
 15/16 anonim ***** válasza:
71%
Meg annak is aki szerint az ilyesmi a megoldás.
2020. jan. 26. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:
73%

Én úgy nőttem föl hogy ez természetes. Télen a kazánba nyáron a kert végébe vittem a szemetet (2 hetente 2 liter benzinnel és használt olajjal meggyújtottuk)

22 évesen esett le hogy ezt nem így kellene.

2020. febr. 17. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!