A tulajdonos utasíthatja a haszonélvezőt, hogy távolítsa el az albérlőket az ingatlanból?
Alapvetően nem utasíthatja. A haszonélvező jogosult az ingatlan hasznait húzni, tehát akár bérbe is adhatja, az is a hasznosítás egy módja.
Ettől függetlenül hallottam olyan perről, ahol a bíróság a végén nem tudom szakszerűen leírni de csökkentette a haszonélvezet terjedelmét, mert az nem volt szükséges a haszonélvező megélhetéséhez, életviteléhez. Olyasmi volt a konkrét eset hogy a haszonélvező haszonélvezeti joga egy hatalmas ház egészére kiterjedt és a végén a bíróság valahogy megosztotta az ingatlant, korlátozta rajta a haszonélvezetet mert a haszonélvező néninek felesleges volt a 10 szoba és aránytalan kárt szenvedett a tulajdonos hogy ő meg nem használhatta az ingatlant. Szóval a végén a néninek meghagyta a bíróság egy 2-3 szobás ingatlan részen a haszonelvezetet, a többit viszont visszaadta a tulajdonosnak. Konzultálj ügyvéddel, tudom hogy léteznek ilyen perek, de nem tudom mik a feltételei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!