A törvény miért nem csap le a nyíltan tevékenykedő sarlatánokra?
Influenza oltások ellen beszélni sajnos nem bűncselekmény, pedig szerintem ezek is a sarlatánok közé tartoznak.
Volt egy kollégám aki arra buzdította az egyik rákos ismerősét, hogy ne menjen kemoterápiára, hanem egyen inkább citromot.
Röhej...
un. alternatív gyógyítók, akik fehér köpenybe kamu doktori címmel eljátszik mintha tényleges orvosok lennének "tanácsadást" tartanak. Közben az "egészségügyi végzettségük" az kb olyan szintű mint az egy hétvégés hobbi kertész/szakács tanfolyam.
Én értem hogy mit szeretnél és igazat is adok neked benne, de hogyan tegyék?
Menjen oda a hatóság és jelentse ki hogy márpedig nem tud gyógyítani semmit?
Honnan tudnák? Mivel bizonyították hogy nem volt semmi hatása, nem történt semmi?
Hiszen ismered a placebo hatást, az emberi szervezet csodákra képes és ha valóban elhiszi az illető akkor gyógyulhat is tőle valamennyit, Akkor azzal most gyógyított a betegén vagy nem gyógyított?
De az ellenkezője is ott van, a rendes orvoslás. Ki tudod jelenteni hogy minden rákos beteget meggyógyítanak aki elkezdi a kezeléseket, aláveti magát a műtéteknek? Vagy ott elfogadod hogy sajnos sok embert nem tudnak meggyógyítani, egyes rák fajtáknál alig pár százalékos a gyógyulási arány? Ha megnézed, a hasnyálmirigy ráknak pl. a gyógyulási aránya 5% alatti sajnos. Vagyis a kezelt betegeknél 100-ból 95 biztosan nem gyógyul meg. Akkor a hatóság mondja ki hogy aki megpróbálja azokkal a módszerekkel gyógyítani, kezelni az sarlatán? Hiszen az általad említett "gyógyítóknál" is lesz 100-ból 10-20 olyan ember aki esküdni fog rá hogy valamit gyógyult a kezelésnek köszönhetően.
Ahogy a másik probléma hogy ki dönti el ki a sarlatán? Hogy kérsz egy akupunktúrás kezelésnél bizonyítékot arra hogy ért hozzá? vagy aki bioenergiát kezel, aminek gondolom a lehetőségét sem hiszed el, hogyan bizonyítsa be hogy tudja mit csinál? Odamegy a hatóság és ha nincs diplomája vagy OKJ-s papírja aura látásból meg bioenergia foltozásból akkor boltot becsuk és haza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!