Ügyvéd, aki sikerdíjas módszerrel dolgozik?
Tudtok nekem tanácsot, hogyan találhatok ilyen ügyvédet, ill. ha netán ezt ügyvéd olvassa, akkor nyilván ő jobban benne van, meg tudná mondani, hogy sikerdíjas módszerrel tehát hogyan találhatok ügyvédet polgári perre?
Sok pénzről van szó, de mivel egy olyan szintű csalás az ügy, amelyben az utolsó ezresig történt a kisemmizés, így esély nincs ügyvéddel való konzultációra se, nemhogy képviseletre tárgyaláson.
Köszi előre is!
hát azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudok neki 100 ezreket fizetni, pedig a sok milliós átverésről szóló perben kellene ügyvéd
az a gond tudod, hogy leszedték az utolsó ezresemet is (szó szerint !!), azaz meg se tudok moccanni, és akkor a legjobb az egészben, hogy a polgári per elindítása is nekem kerülne 220 ezer Ft-ba csak első fokon, és ez csakis az illeték, na amíg ezt nem fizettem ki, addig még csak perről sem lehet szó
az eszem nekem már rég megállt, de hát mit tegyek? ez van, itt látod én vagyok az áldozat, és a saját igazamat nem tudom érvényesíteni, mert nincs pénzem a per elindítására, és itt ügyvédről még nem is beszéltünk, az lenne megint minimum egy fél milla, ahogy kérdezgettem
na ezért keresek sikerdíjas módszerrel dolgozó ügyvédet
köszi a jogifórumot, de .... inkább nem is mondok véleményt, ott 4-5 állandó emberke van már évek óta, akiknek a "szakmai" válasza abból áll rendszerint, hogy egymás tekintélyét fitogtatják, én már egyszerŰ emberként tettem ott fel kérdést, na nehogy azt hidd, hogy kaptam bármilyen érdemi választ
komolyan mondom, itt a gyiken, ebbben a jogi rovatban még több jogi tanácsot kaptam eddig, mint a jogiforumon .. elég vicces, de ez van
azért köszi szépen
Ha csalás történt, akkor tegyél feljelentést.
Ha megindul a Be. polgári jogi igényt ott is érvényesíthetsz és talán visszakaphatod a pénzed egy részét.
Vagy az ítélet után indíthatsz külön kártérítési pert.
Hogy egy ügyvédnek mikor és hogyan kell fizetni az kizárólag a megállapodásotoktól függ. Csak sikerdíjra ritkán vállalnak ügyet, inkább költségátalányra és sikerdíjra. A költségeket ugyan neked kell(ene) előlegezned, de mint ahogy mondtam, ez megállapodás kérdése.
Igen, de érted, egy abszurd helyzet, hogy tehát túlzás nélkül az utolsó ezresemet is kicsalták tőlem, azaz most is csak azért tudok élni és enni mert vannak rokonok, de a lakást már nemtom miből fizetem ki pl, és akkor egyszerűen mivel nincs pénzem megindítani a pert, ezért meg esélyem sincs a pénzt visszaszerezni ...
A per valóban lehet költségmentes, de tudjátok mi annk a feltétele? Az hogy 28500,- Ft lehet a max havi jövedelmed és kész, vége. Na nekem 42 ezer a nyugdíjam és összesen egy 1,5 szobás lakásom van, és erre már húzzák aszájukat h szerintük nem fogják megadni a költségmentességet. nagyon durva.
Amit pedig valaki itt mondott, hogy rendelnek ki nekem ingyen ügyvédet, na ezt én úgy tudtam, csak bűnügyekben kötelező, hogy legyen ügyvédje valakinek, nem?
Egy polgári perben tudomásom szerint a kutyát nem érdekli h van-e ügyvédem, de szal csak úgy adni nem fognak. (ne legyen igazam)
Na aztán azóta itt nyomozgattam, és létezik egy bizonyos jogsegélyszolgálat ahol ügyvéddel lehet beszélni és ügyvédi segítséget kapni elviekben (!!!), na gyakorlatiakban ez úgy néz ki, hogy igen kelletlenül 2 perc alatt igyekeznek lerázni, és az ügy tizedét nem tudtam elmondani, és már gyorsan lerázott magáról, és az alapján mondta a "tanácsait". El tudjátok képzelni, mekkora zöldségeket beszélt ... Gőze nem volt az ügyről, komolyan mondom, nem igaz. Elszomorító, de ha meg merek kérdezni valamit, azt már végig se hagyja mondani, mert siet kávézni a kolleganőjével és nyilván így ez neki nem üzlet, kvázi rohadtul nem érdekli az ügyem, már bocsánat, de lexarja magasról, hogy én abból hogy jövök ki.
Szóval ennyit a nagy ingyenes jogsegélyszolgálatról. A polgármesteri hivatalban is heti egyszer van 1 órányi ügyvédi tanácsadás, na most 1 óra alatt elő se tudom adni miről van szó, annyira ezer fele megy az ügy, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy éppen csak meg nem kérdezte az illető, hogy mi a faxt keresek ott és mit akarok ...... nagyon durva, a kérdések mondjuk 1 %-ára olyan kelletlenül nyökögött valamilyen gagyi választ és ennyi.
Nos ez ajelenlegi helyzet, egy jó nagy semmi.
18:20
köszi, de látod, amit te is mondasz ... ha csakis úgy lenne, hogy eredményhez lenne kötve, talán még rá is lennének kényszerítve, hogy nagyon profin kihozzanak amit csak lehet egy ügyből. De így meg igazából semmi tétje nincs a munkájuknak, végül is mindegy, hogyan sül el, mármint neki.
Nem értetted meg amit mondtam.
Az ügyvéddel azt kell megbeszélni, hogy akkor tudnál fizetni, ha megnyeri az ügyedet.
Így ő is érdekelt a nyerésben.
Ami költségeket illeti, ha erre nem tudsz kérni a rokonoktól, akkor ezt is meg lehet beszélni az ügyvéddel. De ehhez az kell, hogy az ügyvéd lásson "fantáziát" az ügyedben, mert csak akkor fog küzdeni, ha ő is látja, hogy előbb - utóbb pénz lesz az ügyből.
Ez azt jelenti, hogy minden bizonyíték a Te állításodat támasztja alá.
Ha viszont ez nincs meg, akkor senki se fogja vállalni, mindegy mennyi pénz van az ügyedben.
Akkor keresgélj tovább!!!
Az ügyvédi irodák 80% - a nagyonis rá van szorulva a pénzre és a sikerre.
Ezért lehet, sőt biztos, hogy költséget előlegezni nem fognak, mert nem is tudnának, de az ügyed ettől még érdekelheti őket.
Keresgélj, előbb - utóbb találni fogsz valakit!
köszi szépen, csak tudod mi a baj ?
már elve az, hogy előadjam csak az ügyemet, és úgymond tanácsot adnak, ami alatt konkrétan azt kell érteni, hog yhajlandók meghallgatni, na az már ott indul, hogy nem annyira menő ügyvéd is egy 100-as, aki meg menőbb az több 100. és ez tapasztalat, nem én találtam ki az összegeket. Sőt, ennél durvábbról is tudok, akinél csak hogy megszólalhass, kemény összeget kell letenni, és akkor talán hajléandó meghallgatni.
De azért nagyon köszi még egyszer!
Ha így látod, akkor keresgélek tényleg tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!