Loptam egy élelmiszerboltból. Írtak egy papírt, személyiszámmal és lakcímmel. De a lakcím rossz. Minden esetben küldenek ki levelet? Mi van a levélben?
Iszonyúan szégyellem, kb. 3000 -3500 ft értékben loptam ma élelmiszert egy boltból.
Kicsit ittam, így volt bennem alkohol, ( nem lehetett annyira észrevenni) 2 biztonsági őr volt.
Felírták a személyiszámmal, és a lakcímen.
De a lakcím rossz, ugyanis új albérletbe költöztem kb 2x, a régi lakcím van megadva. Ez egy 4 évvel ezelőtti cím.
( az új albérletbe nem engedte a tulaj hogy bejelentsem magam... )
Az érdekelne, hogy minden esetben küldenek levelet?
A biztonsági őrök elengedtek.
Kifizettem volna a termékeket, de csak 2300 ft volt nálam, így az egészet nem tudtam volna kifizetni.
Együttműködő voltam. Lakcímen, személyim gond nélkül odaadtam. Rendort nem hívtak.
Szerintetek fognak levelet küldeni Vagy megúszhatom levél nélkül?
Mi van ha küldenek levelet, a rendőrségtől de én nem kapom meg azt a levelet mert nem ott lakom??
Mi áll abban a levélben amit ilyenkor szoktak küldeni?
Mi van ha egyáltalán nem is jut el ez a levél hozzám ?
23/l
Bocsi a helyesírási hibákért, fáradt vagyok.
* felírták a lakcímem, szemelyiszámom.
Mindent visszaadtam!!
Elvettek ugye az őrök. Volt benne csoki és pékáru is, mondtam kifizetném az egészet ( 3500 ft lett volna) de csak 2300 ft van nálam. Végül semmit sem vittem el, mert azt mondták vagy az egészet fizetem ki vagy akkor ne vigyek el semmit.
Kiengedtek a hátsó kijáraton a raktárnál. Minden cucc ott maradt.
Ha nem vettek fel jegyzőkönyvet, akkor jószívűek voltak veled, ez esetben megúsztad, de tanulj belőle egy életre.
Ha meg volt jegyzőkönyv, akkor lesz feljelentés.
Ez esetben okmányirodán értesítési címet jelents be, ehhez nem kell a tulaj hozzájárulása.
Azért nem érdemes ezzel játszani, mert a szabálysértési törvény szerint ha szabályos idézés ellenére nem jelensz meg, akkor elővezethetnek (ennek költségeit utólag rád terhelik), ha pedig az elővezetés is sikertelen, akkor szabálysértési körözést is elrendelhetnek, persze ez előtt azért már érdeklődnek utánad szüleidnél, testvéreidnél.
Törvényben megnézheted részleteit:
Aki írt 8.56kor, írok neked privát üzenetet!
Az érdekelne, hogy most így ünnepekkor ugye csak hétfőn 23án lesz nyitva az okmányiroda. akkor tudom csak bejelenteni.
Az érdekelne még:
Vették fel jegyzőkönyvet.
Minden esetben tesznek feljelentést ha volt jegyzőkőnyv?
Másik dolog: utánaolvastam, elvileg kellett volna hogy kapjak egy példányt a jegyzőkönyvből de csak 1et írtak és az a boltban ott maradt az őröknél. Ebben az esetben mi a teendő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!