Euronics van vettem egy nem eredeti windows-os laptopot, mit tegyek?
Egy éve vettem barátnőmnek ajándékba, eddig nem néztem meg.
Most szólt hogy minden baja van a kezdetektől.
Kék halál, lassú, akadozik, fél óra mire feláll a rendszer. Van rajta vírusirtó, de tényleg iszonyat lassú, azt mondja mióta megvan. Jótállás van rajta, viszont nem találom sehol a Windows matricát.
Mit csináljak? Őszintén nem nagyon értek hozzá, de lehetséges hogy egy ekkora cég hamis szoftvert használ? Ez ugye törvénytelen igaz?
Win10 esetén nem feltétlen van matrica. A licenc a bios-ba van építve, azzal érvényes.
Nem attól vacakol a gép, mert nem eredeti a Windows, hanem mert vagy tele van malware-rel, vagy fölösleges vackok vannak rá telepítve.
Ha folyton kékhalálozik, az lehet hardverhiba (pl RAM) is, ez esetben garanciáztasd.
Egyébként a lassú, lefagyó, akadozó gép 99.9%-ban felhasználói hiba.
"még annyira sem ért hozzá mint én"
Pontosan az ilyen felhasználók tudják nagyon szépen leamortizálni a rendszert.
Ahogy már mondtam, pebkac.
Nem volt annak a gépnek semmi baja, amikor megvetted.
A matricát a laptop aljàra ragasztva fogod megtalálni.
Ha megvan, és nem látod rajta a termékkulcsot, akkor finoman kapard meg a tetejét, és előbújik.
Ezzel tudod aktiválni, ha kell.
Emberek, nem vagyok analfabéta :D
A matrica nincs sehol, ezért írtam ki a kérdést. A PEBKAC-ra pedig az a válaszom mint az előbb is. 24 évesek vagyunk, tudjuk hogy szabad és hogy nem bánni egy géppel.
"lassú, akadozik, fél óra mire feláll a rendszer."
Pontosan milyen konfiguráció?
Mert lehet, hogy csak alapból gyenge a gép a w10-hez.
Az én gépemen sincs windóz matrica mégis eredeti win10 van rajta
A te gépednek meg hardverhibája van, ha garis még vidd vissza, ha nem, akkor meg szerviz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!