Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek akkor, ha az...

Mit tehetek akkor, ha az apuka engedély nélkül tesz fel képeket a netre a gyerekünkről?

Figyelt kérdés
A férjemmel elváltunk több mint egy évvel ezelőtt.Neki új családja lett,én a közös gyerekünkkel élek. Nem posztolok a gyerekről képeket semmilyen közösségi oldalra (a gyerek 3éves!!!!) ő viszont a kérésemre magasan szarva posztolgat a facebookjára képeket s gyerekről. Pontosabban nem is a sajátjára,hanem az apja fb oldalára,magyarul a gyerek nagyapjának az oldalára. Engem ez borzasztóan zavar,nincs mit ezen magyarázni,nem akarom,hogy a 3éves gyerekem közösségi oldalakon viritson!!! Ilyenkor mi a teendő? Úgy tudom kell hozza a hozzájárulásom,de nem tudom pontosan mit tehetek ilyenkor!! Kérlek ne támadjatok,segítsen aki már volt ebben a helyzetben,vagy tud valamit erről! :( köszönöm
2019. dec. 3. 16:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
Az apának joga van a saját gyerekéröl megosztani képeket, és ezen az sem változtat, hogy neked nem tetszik, ugyanis megtiltani nem tudod.
2019. dec. 3. 17:33
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Fel kell jelenteni!
2019. dec. 3. 17:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Sok beteg ember rakja folyamatosan ki a gyerekről a képeket. Mások meg szépen össze gyűjtik. Nem tudom mit lehet tenni, még hasonlóban sem voltam.
2019. dec. 3. 17:48
 14/15 anonim ***** válasza:
36%

Apának ahhoz van joga, amihez jogot adtak.

Ki a gyermek törvényes jogi képviselője jelenleg? Lehet, hogy nem az apa, hanem az anya. Mindenkinek engedélyt kell kérnie a másiktól jog szerint azért, hogy lefotózhassa, kiskorú esetében a jogi képviselőtől, tehát ha az apa már nem az, akkor neki is az anyától.

Ott is felmerül a kérdés, hogy a fényképeket mire használhatja, az engedélyt milyen feltételekhez köti.

Az szerintem teljesen okés, hogy az apa szeretne a nagyapának fényképeket küldeni az unokájáról, ezt a részét megértem, én ettől nem tiltanám el, ha nincs nagyon nyomós érv, viszont azt meg lehet mondani, hogy ezt ne az ő hírfalán tegye, hanem messengerben küldje el privát üzenetben, vagy emailben, és ő ne tegye közzé.

Szerintem ez így korrekt.

A képeket azt hiszem, lehet jelenteni a facebookon, és leszedik.

De tényleg ne a gyerek legyen a bosszúd tárgya mert berágtál a férjedre, ezzel a gyereknek is ártanál.

2019. dec. 4. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:
5 éves a gyermekem. Gyonyoru es okos gyermek. Megsincs egy fenykep sem rola sehol a vilaghalon. Es nem azert mert nem vagyok buszke ra....
2020. okt. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!