Mit tehetek akkor, ha az apuka engedély nélkül tesz fel képeket a netre a gyerekünkről?

Apának ahhoz van joga, amihez jogot adtak.
Ki a gyermek törvényes jogi képviselője jelenleg? Lehet, hogy nem az apa, hanem az anya. Mindenkinek engedélyt kell kérnie a másiktól jog szerint azért, hogy lefotózhassa, kiskorú esetében a jogi képviselőtől, tehát ha az apa már nem az, akkor neki is az anyától.
Ott is felmerül a kérdés, hogy a fényképeket mire használhatja, az engedélyt milyen feltételekhez köti.
Az szerintem teljesen okés, hogy az apa szeretne a nagyapának fényképeket küldeni az unokájáról, ezt a részét megértem, én ettől nem tiltanám el, ha nincs nagyon nyomós érv, viszont azt meg lehet mondani, hogy ezt ne az ő hírfalán tegye, hanem messengerben küldje el privát üzenetben, vagy emailben, és ő ne tegye közzé.
Szerintem ez így korrekt.
A képeket azt hiszem, lehet jelenteni a facebookon, és leszedik.
De tényleg ne a gyerek legyen a bosszúd tárgya mert berágtál a férjedre, ezzel a gyereknek is ártanál.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!