Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan védhetném meg törvényes...

Hogyan védhetném meg törvényesen a dinnyeföldemet a tolvajoktól?

Figyelt kérdés
Évek óta visszatérő gond ez. Még nincs is érett dinnyénk, de már bejárnak, földhöz vágják az éretlen dinnyéket, szárastól kitépik, egyszóval vandálkodnak. Később pedig állandóan pofátlanul lopják. Régebben amikor elkaptunk két embert, akik már megpakolták az autójukat (a gumik leeresztésével bírtuk őket maradásra), figyelmeztetést (!) kaptak a rendőrségtől!!! Megoldhatatlan az, hogy a nap 24 órájában ott legyünk, de ez így nem mehet tovább. Esetleg lenne valakinek hasznosítható ötlete?
2010. júl. 19. 12:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%

A dinnyeszezon elején ásol egy nagy nagy és mély árkot a földed köré, és vizet vezetsz bele. Aki át mer jönni a dinnyék közé azt lelövöd mint egy kutyát, bele az árokba. Szüret után 15-20 hulla fogja trágyázni a földet, amikor visszatemeted a gödröt.

Ezzel sokat tennél a világ szebbé tételéért.

2010. júl. 19. 15:10
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a komoly és kevésbé komoly válaszokat is. A dinnyeföldet csak vadhálóval szokták körbekeríteni, azt is a nyulak miatt. A fő problémámat abban látom, hogy a törvény nem mellettem áll, aki sok pénzt és munkát beleölve megpróbál tisztességesen megélni. :( Esetleges további megvalósítható javaslatokat szívesen veszek.
2010. júl. 19. 15:40
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha okoznak annyi kárt amiből tudnál venni egy kerítést akkor vegyél egy kerítést szögesdróttal.

Tegyél ki táblákat, kutyával őrzött terület, magánterület.

Őriztesd kutyával a területet.

Több ötletem sajnos nincs.

2010. júl. 19. 19:04
 14/21 clint ***** válasza:
100%
sajnos igencsak kiképzett kutyát kéne, mert a kutyamérgezés már divat.
2010. júl. 19. 19:06
 15/21 anonim válasza:
100%

Szerintem, fogadj fel valakit, hogy legyen ott mindíg vagy csak ájszakánként 1-2 embert elkap "híre megy" hogy örzik a területet és nem érdees próbálkozni...

csak valami jókötésü gyerek kell.... mint én :D

2010. júl. 19. 19:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos törvényes kereteken belül nincs megoldás. A törvény a bűnözőt védi ebben az esetben.
2010. júl. 19. 21:23
 17/21 A kérdező kommentje:
"A törvény a bűnözőt védi ebben az esetben." DE MIÉRT??? KÖNYÖRGÖM, MIÉRT???!!!
2010. júl. 21. 16:25
 18/21 anonim válasza:
100%

Én azt tudom javasolni, amit korábban írtak. Szánjál pénzt a terület körbekerítésére, és szerezzél legalább két kutyát.

Jobbat nem tudsz csinálni, mert azok már törvénybe ütköznek.

2010. júl. 30. 22:05
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
villanypásztor :)
2010. aug. 1. 10:51
 20/21 A kérdező kommentje:
10.51! Átlépik, nem szívbajosak. :(
2010. aug. 1. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!