Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha leakarok lépni itthonról,...

Ha leakarok lépni itthonról, mert már teljesen kikészültem anyám miatt - de hagyok egy levelet - akkor kerestethet a rendőrökkel? 22/L

Figyelt kérdés

Már nem bírom tovább. Mindig is úgy bánt velem, mint egy 8 évessel. Félt, óv, nem enged meg semmit, és folyton csak veszekszik velem. Bezárva tart, mint egy madarat a kalitkában. A börtönben a raboknak is nagyobb szabadságuk van, mint nekem. Teljesen kikészültem. Már próbáltunk vele szépen is, erőteljesebben, határozottabban is beszélni, de nem hallgat senkire. Egyik pillanatban dühkitörése van, a másikban meg hirtelen minden szép, minden jó. Már tönkre tette a családot is. Csoda, hogy nevelőapám még bírja. Már őt is elzavarta a háztól hányszor, aztán könyörgött neki, hogy jöjjön vissza.

Szóval ha titokban összepakolom a cuccom, írok egy levelet, hogy miért hagytam itt őket, anyám elmenne a rendőrségre. A rendőrök eltűnt személynek nyílvánítanának? Elkezdenének keresni? Több 100 kilométerre mennék egy fiúhaveromhoz. Hosszú ideig tart elintêzni egy költözést?

2019. nov. 13. 12:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A rendőrök elmondhatják anyámnak, hogy hova költöztem? Vagy ha megkérem, hogy tartsák titokban a kilétemet, akkor titokban tartják? Képes utánam jönni több 100 kilometert.
2019. nov. 13. 13:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd lakásba is költözhetsz kicsim. Ha a tiéd vagy te béreled azt engedsz be akit akarsz.
2019. nov. 13. 15:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 alatt lennél, haza is vihetnének a rendőrök. Felnőttként viszont erre nincs joguk, anyukád nem fogja megtudni hol laksz.

Viszont nem ártana a rendőrség munkáját nem nehezíteni, piti ügyekkel, úgyhogy tedd egyértelművé anyukádnak, hogy jól vagy, ne keressen.

Ha más nem hívd fel telefonon, miután elmentel.

És nem vagy köteles beengedni, ha érted menne.

A barátod, aki a lakás rendőrt is hívhat, ha be akar menni anyukád a jövőben az engedélyetek nélkül.

2019. nov. 13. 15:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. nov. 13. 15:37
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan gondolod ezt a költözést dolgot, akkor elszántnak kell lenned, mert egy ilyen anya nem fogja egykönnyen feladni. Mielőtt belevágsz, én azt javaslom, hogy higgadtan gondold végig, biztosan ezt akarod e, hogy hol fogsz lakni, miből fogsz élni. Megnyugtatásul mondom, hogy senki, tehát háziorvos sem adhat ki információt arról, hova jelentkeztél át. És a rendőrségre még költözés előtt vigyél be egy nyilatkozatot az aláírásoddal, hogy szabad akaratodból távozol, és az anyád valószínűleg majd kerestetni akar. Anyád azzal megy majd be, hogy elraboltak, eltűntél, lehet kitetetné a fotódat a híroldalakon, hogy ezzel is nyomás alá helyezzen. De ha előre szólsz, ha egyértelmű, hogy nem tűntél el, a rendőrség el sem indítja a keresést, őket ilyen családi balhék nem érdeklik. Sajnálom, hogy ilyen anyád van.
2019. nov. 14. 08:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg keresnek majd a rendőrök, akkor miután megtaláltak, te döntöd el, mennyit mondhatnak el anyádnak.
2019. nov. 14. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!