Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Marihuána magot rendelni...

Marihuána magot rendelni bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Nos, van egy oldal, ahonnan lehet magokat rendelni. Onnan, ha rendelnék három darab 22%-os THC tartalmú magot, csak és kizárólag saját fogyasztásra lenne belőle bármi probléma? Még egyszer kiemelem, hogy NEM szeretnék ezzel üzletelni egyáltalán, csak szeretnék néha kikapcsolni, otthon egyedül a négy fal között és ahhoz kellene. A honlapon azt is feltüntetik, hogy titkos a szállítás. Mindez, amit szeretnék bűncselekménynek számít? Értelmes, hozzáértő válaszokat kérek, köszönöm.

2019. nov. 4. 12:48
1 2
 1/13 Molyember ***** válasza:
100%

Lehet bajod. Hirtelen csak ezt találtam:

[link]

2019. nov. 4. 13:43
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Figyelj. Az a legjobb ha tiszta maradsz. Hidd el, most elkeseredett vagy az életed miatt, de segíteni csak józanul tudsz. Imádkozom érted gyermekem!
2019. nov. 4. 13:47
 3/13 árokpart ***** válasza:
2%
Nem szabad rászokni, mert a végén vagy így vagy úgy kórház pszichiátria a vége. Jó nem pár alkalom miatt, talán nem is 1-2 év miatt de ami késik ugye az sajnos nem múlik. Nagyon rossz kórházba lenni. Nekem ugyan az égadta világon semmilyen szenvedélyem nincsen, de voltam kórházban 10 napig kardiológián. Az orvosok és a nővérek is a maximumot nyújtották a kórház esztétikai állapota is olyan volt már mint egy nyugati országban annak ellenére, hogy állami kórház. Viszont borzasztóan zavaró, hogy nem azt csinálsz amit szeretnél. Nem tudsz TV-t nézni amikor akarsz, mert biztos akkor pont más nézi. Netezni is csak akkor tudsz, ha előrelátó vagy és fizetsz olyan csomagot amit használni. Ezt is akkor tudod megtenni, ha előre tudod, hogy korházba mész. Ugyan én ezt nem tudtam sajnos, mert a sürgősségiről kerültem fel az osztályra. Igazából ott nincs is kedved semmihez se olvasni, se semmi csak várod a napot, hogy mikor mondják, hogy jöhetsz haza. Ne próbáld ki én azt tudom tanácsolni.
2019. nov. 4. 14:26
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
ismerosom varazsgomba termeszto csomagot rendelt Hollandiabol. siman megkapta postan, hasznalta, mukodott
2019. nov. 4. 14:40
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
3: A hozzá nem értő megszólaló tipikus példája vagy. Hogy kerülne már marihuánától kórházba?
2019. nov. 4. 15:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kábítószer birtoklás előkészületének minősül, ha minden igaz. Börtönbe nem kerülnél, de inkább ne rendelj.
2019. nov. 4. 18:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A mag birtoklása önmagában nem minősül kábítószer birtoklásnak (mivel hatóanyagot nem tartalmaz). Viszont ha kifejezetten azzal a céllal rendeled, hogy abból kábítószert termessz vagy állíts elő (a leírásod szerint az a terv), akkor az a Btk-ba ütközik: "Kábítószer készítésének elősegítése" (182. §) bűntett. Amennyiben ténylegesen termesztésbe is kezdesz, az már a "Kábítószer birtoklása" (178. §) bűntett.

Az üzletelés ezeknél súlyosabb, "Kábítószer-kereskedelem" (176. §) bűntett.

Hülyeség vagy sem, a magyar törvények nem még akkor is börtönnel fenyegetnek, ha "otthon egyedül a négy fal között" termesztesz és fogyasztasz könnyű kábítószert. Az értelme ennek vitatható, mivel nem gondolom, hogy ezzel a társadalomnak rosszat teszel, viszont tudomásul kell venni, és óvatosnak kell lenni.

Én már rendeltem magokat Hollandiából és termesztettem is belőle (természetesen mindez már elévülési időn túl történt :D), nem volt semmi gáz. Viszont nincs kizárva, hogy a postáról valahogy a rendőrségre kerül a csomagod, és akkor kellemetlen lesz magyarázkodni. Másrészt ami személyes vélemény, hogy ez eléggé melós dolog, mert a növény nem érzi magát csak úgy bárhogy jól, folyamatos ápolást, speciális fényviszonyokat igényel, szóval nem biztos, hogy megtérül, de érdekességképp lehet foglalkozni vele.

2019. nov. 4. 19:06
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

# 5/7A hozzá nem értő megszólaló tipikus példája vagy. Hogy kerülne már marihuánától kórházba?"

Pl hogy rejtett elmebaj skizofrénia előjön. Ami gyakori eset füvezésnél. Ilyenkor sokan levágják a karjuk, kiugranak az ablakon vagy bántalmaznak másokat. Az sem ritka, hogy szívinfarktust, nehézlégzést kap

kérdező : Ki kell költözni hollandusokhoz szipuzni. Az sem baj, ha nem jössz vissza

2019. nov. 5. 11:13
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
ilyenekért nem kár.
2019. nov. 5. 11:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

8: Ahogy az alkoholtól is meghülyülhet az ember, agyonverheti vagy leszúrhatja a családtagjait.

Amit írtál, az 1000 füvezőből kb. 1-gyel esik meg.

2019. nov. 5. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!