Marihuána magot rendelni bűncselekmény?
Lehet bajod. Hirtelen csak ezt találtam:
A mag birtoklása önmagában nem minősül kábítószer birtoklásnak (mivel hatóanyagot nem tartalmaz). Viszont ha kifejezetten azzal a céllal rendeled, hogy abból kábítószert termessz vagy állíts elő (a leírásod szerint az a terv), akkor az a Btk-ba ütközik: "Kábítószer készítésének elősegítése" (182. §) bűntett. Amennyiben ténylegesen termesztésbe is kezdesz, az már a "Kábítószer birtoklása" (178. §) bűntett.
Az üzletelés ezeknél súlyosabb, "Kábítószer-kereskedelem" (176. §) bűntett.
Hülyeség vagy sem, a magyar törvények nem még akkor is börtönnel fenyegetnek, ha "otthon egyedül a négy fal között" termesztesz és fogyasztasz könnyű kábítószert. Az értelme ennek vitatható, mivel nem gondolom, hogy ezzel a társadalomnak rosszat teszel, viszont tudomásul kell venni, és óvatosnak kell lenni.
Én már rendeltem magokat Hollandiából és termesztettem is belőle (természetesen mindez már elévülési időn túl történt :D), nem volt semmi gáz. Viszont nincs kizárva, hogy a postáról valahogy a rendőrségre kerül a csomagod, és akkor kellemetlen lesz magyarázkodni. Másrészt ami személyes vélemény, hogy ez eléggé melós dolog, mert a növény nem érzi magát csak úgy bárhogy jól, folyamatos ápolást, speciális fényviszonyokat igényel, szóval nem biztos, hogy megtérül, de érdekességképp lehet foglalkozni vele.
# 5/7A hozzá nem értő megszólaló tipikus példája vagy. Hogy kerülne már marihuánától kórházba?"
Pl hogy rejtett elmebaj skizofrénia előjön. Ami gyakori eset füvezésnél. Ilyenkor sokan levágják a karjuk, kiugranak az ablakon vagy bántalmaznak másokat. Az sem ritka, hogy szívinfarktust, nehézlégzést kap
kérdező : Ki kell költözni hollandusokhoz szipuzni. Az sem baj, ha nem jössz vissza
8: Ahogy az alkoholtól is meghülyülhet az ember, agyonverheti vagy leszúrhatja a családtagjait.
Amit írtál, az 1000 füvezőből kb. 1-gyel esik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!