Mit kell tennem ha perelni akarok?
Figyelt kérdés
Áthívtak a szomszédba segíteni tetőre pakolni,de amikor mentem a padláson beszakadt alattam a mennyezet.1 hétig korházba kerültem,kis híján lebénultam és nekem kellett fizetni minden segédezközt ami kellett a gerincemre(ami eltört és maradandó sérülés maradt rajta) meg a lábamra(ami szintén eltört).Ezeken felül ugye dolgozni se tudok egy jó ideig.Elhatároztam hogy beperelem a szomszédot,és hova kell mennem ilyenkor,vagy kihez?2019. okt. 19. 11:34
1/4 anonim válasza:
Na, az ilyen szomszédtól mentsen meg az Isten.
Van biztosításod? Mert kellene hogy legyen. A szomszédodnak van a házára biztosítása? Mert az is alapból kellene hogy legyen.
Nem pereskedni kell hanem a biztosítóhoz fordulni.
A TB amúgy fizette a kórházi ellátásodat és kapod a táppénzt is, nem?
2/4 A kérdező kommentje:
TB-m az van,de tappénzt nem kapok mert nemrég munkahelyet váltottam és 1honapig napi bejelentésen vagyok külsősöknél és nincs táppénz,tbm is úgy van hogy én fizetem magamnak.Szomszéd háznánal biztos nincs biztosítás,nekem sincs ugy biztosításom csak tb.Kellett a gerincemre egy fűző,az is tbre 33ezer volt,és az csak az egyik dolog volt amit meg kellett venni.
2019. okt. 19. 12:26
3/4 anonim válasza:
Az első hogy beszélj a szomszéddal hogy térítse meg a károdat és segítsen, különben pereskedni fogsz.
ha erre nem hajlandó akkor menj és keress egy ügyvédet, mert csak ő fogja tudni hogy mit kell csinálni!
De ha a szomszédodnak nincsen pénze akkor hiába pereskedsz, nem fog tudni akkor sem fizetni.
4/4 A kérdező kommentje:
A szomszéd nem akar fizetni,pénze se hiszom hogy olyan sok lenne.Akkor hagyjam annyibam az egészet? Így jártam és kész? Szerintem akiket bepereltek már azokat se érdekelte hogy mennyi pénze van annak akinek fizetnie kellene.
2019. okt. 19. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!