Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos volt Joachim Peiper...

Jogos volt Joachim Peiper meggyilkolása?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már nem aktuális, mégis érdekel a véleményetek.

Joachim „Jochen” Peiper a Waffen-SS ezredese (SS-Standartenführer) volt. A háború után a malmédy mészárlásban játszott állítólagos szerepe miatt bűnösnek kiáltották ki, és elítélték.

A háború után a bíróság kötél általi halálra ítélte, amelyet később – perdöntő bizonyíték hiányában – életfogytiglani szabadságvesztésre mérsékelt. Végül 1956-ban szabadon engedték.

1970-ben Franciaországban, Travesban telepedett le, és fordítóként kereste kenyerét. Amikor azonban egy francia kommunista lap nyilvánosságra hozta Peiper ott tartózkodását, számos halálos fenyegetést kapott. Ezért beteg feleségét hazaküldte, és kutyájával, valamint egy puskával felkészült a várható atrocitásokra. 1976 július 13-ának 14-ére virradó éjszakáján ismeretlenek rágyújtották a házát, ahol bennégett[...]

2010. júl. 16. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jogos az, ha valaki magára vállalja az önbíráskodás szerepét? Mi a garancia, hogy sose téved? Hmmm...? Nem véletlenül van a bíróság intézménye kitalálva!
2010. júl. 16. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezt én is így gondolom, csak érdekel, hogy rá is alkalmazzák-e ezt az elvet.

Én mondjuk el sem ítéltem volna ugye "perdöntő bizonyíték hiányában".

2010. júl. 16. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Egyáltalán nem volt bizonyított, hogy Peipernek köze lett volna Malmédyhez. Katona volt nem a nácik hóhéra. Amit vele tettek az gyilkosság.
2010. júl. 16. 14:29
 4/9 clint ***** válasza:

Na és Rudolph Hess???

"Nem találták vétkesnek a háborús bűnök és az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények vádpontokban, azonban életfogytiglani börtönre ítélték, amit Spandau börtönében kellett letöltenie."

érdekes nem?

És a börtönben "öngyilkos" lett... Hogyne.

Biszku Béla meg a Rózsadombon él majdnem egy milliás nyugdíjjal.

2010. júl. 16. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:
És bumm így lett Freddy Krueger.
2010. júl. 16. 15:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Végülis leült egy csomó évet, még ha nemis életfogytiglant. És szerintem amúgyis parancsra cselekedett. Semmiképp sem tartom se, jogosnak, sem etikusnak. :)
2010. júl. 16. 16:29
 7/9 A kérdező kommentje:

16:29

Végül is egy parancsot meg lehet tagadni, de akkor is elégtelen bizonyítékokkal ítélték el. Ha valamii köze volt hozzá, azért már megfizetett a börtönben.

2010. júl. 16. 16:36
 8/9 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nem volt bűnös, a második világháborúban nem csak németek öltek embert.
2010. júl. 16. 16:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
nem volt jogos
2010. júl. 16. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!