Van arra valami törvény, hogy egy szerviznek mennyi időn belül kell megjavítani és visszaküldeni a karórádat?
Másfél hónapja van náluk az 50.000ft-os, egy éve vásárolt órám. Már többször hívtam őket,hogy mi újság,mondták,hogy elnézést,de hatalmas a sor.
Szeretném egyrészt megsürgetni őket,másrészt kompenzációt kapni,amennyiben ez lehetséges.
Megpróbáltam utánajárni a dolgoknak,de csak ennyit találtam :
" Az Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást, vagy cserét 15 napon belül elvégezze. A jótállás körében végzett tevékenység költségei a Szolgáltatót terhelik.
Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak."
Mit jelent az,hogy "törekedni kell,hogy 15 napon belül elvégezze" ?
Valaki tudja,milyen lehetőségeim vannak ilyenkor a gyakorlatban ?
Nincs. Az a 15 napos dolog pedig a nesze semmi fogd meg jól, hisz csak törekedni kell.
A másfél hónapoddal te még jó vagy, prohardveren olvastam hogy valaki a ramját több mint fél év után kapta vissza, ami teljesen legális volt a bolt/szerviz részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!