Írok egy könyvet, már lassan 1 éve, most kijött egy könyv, egy magyar írótól, ami nagyon hasonlít arra amit én írok! Mit tegyek? Többi lent.
Egy éve megszállt az ihlet és elkezdtem irni egy könyvet. (Kicsit benn van a saját életem is) Akkor azonnal írtam 100 oldalt és azóta meg 100-át (A4-és oldal), de még nincs kész. Nem kényszerből írok, csak ha úgy van kedvem. Néha bele javítok stb.
Mellette rengeteget olvasok, kb kétnaponta kiolvasok egy könyvet. Pár hete megjelent egy könyv, a kedvenc kiadóm oldalán találtam meg véletlenül és mikor elolvastam a könyv rövid leírását, mintha a saját könyvemről olvastam volna!!! Ezért gyors megvettem, hogy elolvassam magát a könyvet is.
A sztori fő szálai ugyan azok. Ugyan olyan karakter a lány, a pasi, a munka, a viszony, az első találkozás!! Én úgy érzem magam életén kívül sehonnan sem merítettem ihletet, csak úgy jött.
Az ő könyve első fele szinte teljesen mint az enyém..
Van bizonyítékom is, hogy én már akkor írtam ezt a könyvet amikor a másikról még semmit nem lehetett tudni. (Ha ötletem van e-mailben elküldöm magamnak és ott vannak az egy évvel ezelőtti e-mailek)
Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni?
Nem vagyok kimondott író, de azért ha egyszer elkészül (már nincs sok hátra), akkor szerettem volna kiadatni.
Bár magyar, de nem ismerem az írónőt. (Legalábbis nem tudok róla). Én a könyvemről soha nem meséltem senkine, ezért nem gondolom, hogy ő “koppintott”.
Ha elkészül és aktuális keressek egy ügyvédet? Vagy már most? Vagy így nincs értelme befejezni?
Várom a válaszaitokat!
Tartsd meg az e-mailjeidet és mindent, ami valaha volt ezzel kapcsolatban. Keresse egy ügyvédet és kérd a véleményét.
Sajnos nem sok reményt fűznék a dologhoz.
Képzelem, mennyire lehet fantáziadús, ötletes mindkét mű.
De ne rágódj ezen. Nézz szét egy múzeumban: hány csendélet, portré, fehér alapon színes négyzet lóg a falon? Már mindent megrajzoltak, megírtak, minden dallamot eljátszottak valahol, valamikor.
Ha magadnak írsz, akkor tökmindegy más mit ír. Ha a közönségnek... Nos, akkor felejtős. Nem azért, mert koppintás-gyanú merülhet esetleg fel egyesekben, hanem mert ha másnak is pont ugyanez az eszébe jutott, akkor tuti, nem érdekes annyira, hogy érdemes legyen foglalkozni vele...
Az élet nem mindig fantáziadús.. :)
Lehet amit én írok egy sablon lett volna, de annak a rétegnek aki csak egy romantikus könyvet keres, szerintem tetszett volna.
Akkor így a kiadatás felejtős?
Én azt gondolom, hogy magad kedvteléséből befejezheted, elmondhatod, hogy írtál egy könyvet a fióknak.
Az egy kérdés, hogy jogi szempontból kiadható-e, ha tudod bizonyítani, hogy nem loptad az ötletet, akkor szerintem simán, bár ez a magyarázkodás csak a közvélemény szűk rétegéhez jut majd el, a többség szemében tolvaj leszel.
De eddig el se jut a dolog. Szerintem nem találsz olyan kiadót, aki ezek után kiadná. Magánkiadás esetén áll fent ez a fenti kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!