Ilyen kamerafelvételt miért szerez be a rendőrség?
Amikor van egy olyan bűncselekmény, ahol ismeretlen tettes után nyomoznak és a helyszínen ugyan nincs kamera, azonban a gyanusítottat egy másik kamera rögzítette ami viszont kb egy fél kilométerre van a helyszíntől és azon a felvételen nem csinál mást az illető csak gyalogol, még fel sem néz a kamerára. Sajnos én így vagyok jelenleg egy ügy gyanusítottja, azonban ma olvastam a rendőrség hivatalos honlapján a bűnügyek kategóriát és sok ilyen van, hogy akit meggyanusítanak sokról van kamerafelvétel de nem is éppen ott ahol a cselekményt elkövette, hanem meszebb. Pl volt egy olyan, hogy boltból lopott, ami érdekes bolti kamerát nem tettek közzé, hanem a metróaliljáróban készült kameraképet tették közzé, hogy egy boltból lopott és aki felismeri jelezze. Természetesen a kameraképen az aluljáróban a metrót várta és csak állt, meg sok ilyen van.
Miért szerez be a rendőrség egy olyan kameraképet sokszor, ami nem is a bűnelkövetést rögzítette, hanem meszebb készült az illetőről ahol nem csinál semmi rosszat?
Fél km közelségben voltál.
Gyanúsítottként nem kezel senki, ilyen képet ki sem raknak, de nyilván megnézik
Ellenem is van egy eljárás, ugyan így van egy kamerakép rólam, aztán nem tudom, hogy honnan a fr...ncból azonosítottak, nem mondják csak bevallottam így gondolom jót tettem magamnak ,mert épp egy ügyvéd mondta pénteken hogy ez nem lesz letöltendő, mert a beismerő sokat számít.
De az engem is érdekelne, hogy hogy derítették ki hogy én voltam, de csak nem véletlen mászkálnak.a rendőrök távolabbi kameraképet is beszerezni. Nyilván, ha a helyszínen is van kamera azt is beszerzik, főleg annak a felvételét. Pedig hidd el sok ilyen van a rendőrség oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!