70 es táblánál 84el mentem, büntethetnek 30 ezerre?
"Úgy tudom +- 10 km tolerancia van. Akkor 4km sebességtúllépésre büntettek 30 ezerre? Illetve azt írják ők is tévedhetnek 100km / óráig 3km -t akkor 1km/ óra bizonyítható eltéresért büntettek?"
70-es táblánál 70km/h a megengedett sebesség, nem 85. Azaz ha téged 89-cel fotóztak le, és 86-ért büntettek, akkor te nem 1km/h-val lépted túla MEGENGEDETT LEGNAGYOBB sebességet, hanem 16-tal. Megjegyzés: a 15km/h egyébként az objektív felelősség elve miatti büntetésre vonatkozik. Ha bemérnek 70-es táblánál 74-gyel, és levonják a műszer pontatlansága miatti 3km/h-t, akkor 71-gyel mentél, és ezért már HELYSZÍNI BÍRSÁGOT szabhatnak ki.
Mindig megoldják a rendőrök. Ha túl kapzsik akkor úgyis büntetnek, ha nem akkor hagyják.
Velem történt olyan hogy 50 helyett 68-al mentem be egy faluba (a GPS is rögzítette nálam) és a rendőr rávágta hogy 84-gyel. Tojtam a büntetésre, mondtam is neki hogy valóban sietek de a hazugságot nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!