Pontosan milyen gumibotot viselhet magánál egy biztonsági őr vagy polgárőr?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom polgárőr az nem viselhet gumibotot de hallottam olyant is hogy viselhet , viszont azt hallottam hogy egy biztonsági őr viselhet gumibotot de pontosan milyen gumibotot?
Hiszen a Tonfa amit a rendőrség visel azt csak hatósági rendvédelmi szervek viselhetnek legalábbis úgy tudom.
#Magyarország #politika #rendőrség #jog #önvédelem #biztonsági őr #rendvédelem #polgárőr #tonfa #gumibot
2019. júl. 25. 00:49
2/3 anonim válasza:
A biztonsági őr tonfát, de a polgárőr semmit. Ő nem rendvédelmi szerv, se nem hagyományörző vagy egyéb félkatonai, katonai szervezet.
3/3 anonim válasza:
A személy és vagyonőr SEM hatósàgi személy.
2005.évi CXXXIII. törvény
Gumibotot munkáltató, munkahelye, munkaköre válogatja, de egyre kevésbé jellemző, ràadàsul szigorú szabályai vannak a használatára vonatkozóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!