Ha alaki feltesz itt egy kérdést hogy hogyan követhet el egy bűncselekményt az bajba kerülhet?
Figyelt kérdés
Gondolom a moderátorok által törlésre kerül a kérdés. De nagyobb gondja is lehet ebből?2019. júl. 24. 02:07
1/8 Korowa válasza:
Ez szerintem a kérdéstől függ, de nyilván, ha nagyon durva a kérdés, akkor IP alapján belehet mártani a rendőrségnek, ha van valakinek annyi szabadideje.
2/8 anonim válasza:
Ha felteszel egy kérdést például, hogy bérgyilkost keresel, akkor ugyan a kérdést jó eséllyel törlik, ennek ellenére az oldal üzemeltetöje köteles bejelentést tenni emiatt a hatóságoknál, mert ez jogilag gyilkosság elökészítése.
Természetesen ilyen extrém eset valószínütlen, de ami komolyan jogsértö, azt nem hagyhatják szó nélkül.
Attól ugyanis, hogy törölték a kérdést, az még a rendszerben benne marad, csak nem látható, de a rendörség hozzá tud férni.
3/8 anonim válasza:
Csak azon bűncselekmények esetében, amelyeknél a Btk. az előkészületet is büntetni rendeli.
4/8 anonim válasza:
Volt rá példa. Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. Nyilván nem maga a kérdés volt a bűntett, de ez volt a sztori kiindulópontja.
Biztos van későbbi fejlemény is a dologban, de hirtelen csak ezt találtam 😃
5/8 anonim válasza:
Nem tudom. Sokszor bentmaradnak olyan kérdések, amik erkölcsileg megkérdőjelezhetőek. Például amikor valaki azt kérdezi, hogy a nála jobban élő ismerősét, akire irigy, hogy tudná kirúgatni úgy a munkahelyéről, hogy ne derüljön ki, hogy ő volt. Pedig szerintem ez is bűncselekmény a maga módján. Meg olyan kérdést is láttam már, hogy valakinek elege lett abból, hogy folyton ellopják a bicaját, mostantól ő fogja elvenni másokét, hogyan csinálja.
6/8 anonim válasza:
3: Mert ha nekem olyan szándékom van, hogy kirúgatom az ismerősömet (és evvel esetleg nyomorba döntöm), vagy hogy el fogom lopkodni mások kerékpárjait, az nem büntetendő, mint előkészület?
8/8 anonim válasza:
Viszont, ha tanácsokat kap valaki, s legalább kísérleti szakba juttatja a bűncselekményt a tanácsok hatására is, akkor a válaszadók pszichikai bűnsegédként szintén felelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!