Egyszer bezártam a kocsimba a kulcsomat s elkezdtem feszegetni a kocsit. Jött egy rendőr, erre benyúltam a mellzsebembe s azonnal kivettem a forgalmit. Ismerősöm szerint Amerikában ezért lelőtek volna Igaz ez?
Szituációfüggő, ha meglátod, hogy közeledik feléd a rendőr, keze a fegyverén, és szó nélkül hirtelen a mellzsebedbe nyúlsz, akkor igen, elég valószínű, hogy kapsz pár figyelmeztető lövést a mellkasodba, mondjuk amennyi golyó a tárban van.
Ha megáll mögötted a rendőrautó, és kérdőre fog a rendőr, hogy:
-Mit csinál jóember?
-Bezártam a kulcsom az autóba. Ha megengedi megmutatom a forgalmimat, a mellzsebemben van.
-Mutassa!
Majd te ezek után hirtelen mozdulatok nélkül előveszed a forgalmit, akkor nyilván nem lő le.(a párbeszéd nyilván angolul)
A fenti esetben azért lőtt volna le, mert USA-ban mindenkinél lehet fegyver, és mivel majdnem mindenkinél van is, ezért ebből indulnak ki a rendőrök, és abból, hogy túl akarják élni nyugdíjig. Ha rendőr láttán valaki, akit igazoltatni akarnak, hirtelen a ruházata egy nem látható részébe nyúl, vagy az autó kesztyűtartójába, stb. akkor azt feltételezik, hogy fegyvert akar rántani, és ennek megfelelően viselkednek.
Magyarországon nincs szabad fegyvertartás, nem feltételezik senkiről, hogy fegyver lenne nála, és egy rendőr általában az egész szolgálati ideje alatt nem süti el a fegyverét éles helyzetben, nagyobb az esélye, hogy egy meteor csapjon agyon, minthogy egy rendőr lőjön le véletlenül.
Kamu sztori...
Amúgy kint éltem 3 évet, a kutya nem lőne le semmiért! Ezeket csak olyan irigy emberek terjesztik, akiknek esélye sincs kijutni az USA-ba. Odakint tisztelik a rendőröket, persze vannak túlkapások, de hol nincsenek! Arányaiban odakint még mindig kevesebb, mint itthon! Gondolj bele 310 milliós lakosság mellett azért nagyobb az esélye, hogy 1 valaki túlkapást követ el, mint 9,9 milliós Magyarországon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!