Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Az NKE-RTK bűnügyi (bűnüldözés...

Az NKE-RTK bűnügyi (bűnüldözési) szakra szeretnék menni. Mennyi esélyem lenne? (többi lent)

Figyelt kérdés

Történelemből és magyar nyelvből ötös vagyok (töriből célom az emelt szintű érettségi letétele)

Ezen kívűl még egy nyelvvizsga is lenne angolból.

Ha csak a tanulmányi eredményeket nézzük, akkor mennyi esélyem lenne? Átlagosan milyen tanulmányi eredménnyel vesznek fel? Mennyi a bejutási esély?

A válaszokat előre is köszönőm!

17/F

2019. ápr. 4. 18:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat mindenkinek!

A Zsaruellátó oldalát már egy-két éve ismerem és követem. Tisztában vagyok azzal, hogy naponta szerelnek le az emberek a kedvezőtlen bérezés, és a semmibevétel miatt. Volt szerencsém beszélni egy r. alezredessel is, aki...hát nem sok jót tudott mondani se a vezetésről, se a bérezésről, se az általános megbecsülésről. Deee...mint mondtam, nekem ez az ún. álmom. Szeretném ezt csinálni, és úgy gondolom, hogy élvezném is. Számomra az állampolgárok szolgálata és védelme lenne az első, még ha a mai rendőrségen belül nagyon kevés az ilyen ember. Nem mellesleg, csak abban az esetben hagynám el szerintem a testületet, ha az arra utasítana, ami szembemegy a törvényekkel (és tudom, gyakran előfordul ez).

Aztán az sem kizárt, hogy valóban pár év múlva felmondanék az alacsony bérezés miatt. De ez majd akkor kiderül.

2019. ápr. 7. 22:13
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom próbáld meg, de legyél tisztában az alacsony bérezéssel, és sok más jogod megvonásával.

Szó sincs arról, hogy a jelenlegi állomány nem szeretné védeni az állampolgárokat, csak mi már tapasztaltuk, hogy minden egyre rosszabb, pedig jobbat ígérnek.

Nagy probléma sokunk szerint az is a testületnél, hogy egyetemet, vagy korábban főiskolát végző, rögtön vezető beosztásba kerül, és fogalma sincs a tényleges utcán lévő rendőri munkáról, intézkedésekről. Az ilyen vezetőt az állománya megeszi reggelire.

2019. ápr. 7. 22:32
 13/15 SZücsöm ***** válasza:

11 (kérdező) "Számomra az állampolgárok szolgálata és védelme lenne az első"

Sajnos ma már nem ez az első a rendőrségen és nem a végrehajtó állomány tehet róla.

Nem az van hogy nagyon kevés lenne az ilyen ember hanem maga a rendszer nem erről szól már.

A munkád nagyrészt csöves,drogos, és cigány "kapkodásról" és bírságolásról fog szólni. + jelentés írás. Majd te is rájössz hogy nem ez volt az álmod főleg (ahogy már írtam) amikor rájössz felnőtt fejjel hogy jó lenne ha valamiből fenntudnád tartani minimum a saját megélhetésed + egy kis élet (szabadidő) se ártana.

9 es. Nem tudom mire gondolsz változás terén de ha fizetés emelésre akkor sajnos azt kell hogy mondjam hogy már egy tucat vezetői megbeszélésen megmondták hogy nincs pénz és nem is lesz. A munka is max rosszabb lesz mert kevesebb ember egyenlő a több munkával és a megbecsülés terén se fog változni a munka. Eközben pedig a civil szférában nő a bér. Sajnos ez a valóság.

2019. ápr. 8. 01:27
 14/15 anonim válasza:
100%

Kedves Kilences!

Arra inkább ne buzdítsuk a fiatalokat, hogy menjenek és írjanak alá 4+8 évet (képzési idő+annak duplája szolgálatban), hacsak nem szeretnének 1-4 milliót visszafizetni leszerelés esetén, ha esetleg mégse tetszene a szakma, mert rájönnek hogy hivatástudatból nem lehet egy családot eltartani, még hatalmas kitartással sem, és húszonpárévesen szakmát szeretnének váltani mint ahogy felvázoltad.

2019. ápr. 9. 21:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem idén könnyű lesz bejutni ,most jelentkeztek a legkevesebben bár ez nem véletlen ,hiszen nem vonzó a pálya sokak számára ,az előttem szóló pedig jól írta, amennyit tanulsz annak a 2x kell ott ledolgoznod ,azt hozzáteszem ,hogy ez a szakma civilben semmit nem ér ,ha meggondolnád magad és nem tetszene ,most hiába mondod azt ,hogy nem fogod, mert te csak a szakmát nézed és sokan ugyanígy ,azt nem nézik ,hogy milyen rendszert kell kiszolgálni ,mit sóznak rád ,mit kell lenyelned,az utolsó pedig a fizetés és a nyugdíj korhatár.

Szerintem egy jobb emelt tőrivel ,meg egy ötös magyarral simán belehet jutni ,+ vedd azt is számításba ,hogy itt sokak kiesnek az alkalmasságin.

2019. jún. 20. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!