Igaz amit hallottam a magyar rendőrök lőfegyver használati jogáról? Ennyire túlszigorított az egész?
Ez az USA-ban is így van.
Mi a problémád?
Rosszul tudod, egy lépés kimaradt. A felszólítás után köteles figyelmeztető lövést leadni, és csak azután jöhet a célzott.
Ugye ilyenkor bukik ki ha valaki páva és nem töltötte ki a szolgálati idejét.
Csíru csak tudod mér fognak lecsukni?
Mer én igen. A lőpor nyom miatt. Úgyhogy, a négyeset is fel lehet venni a pávanyilvántartásba. Mondtam én ecsém, hogy itt rögtön kiütközik.
Kérjük több páva ne osszon meg hasonló okosságokat, mert ha valaki innen tájékozódik és elhiszi az nagyon hamar lesz nagyon nagy szarban.
A továbbiakban kérünk mindenkit, hogy ha netán pávacsírának érzi magát, ne nagyon vállaljon fegyveres szógálatot, mer még a plasztik lakot is rárohad!
Hahaha...
"Kettőt a fejébe egyet a levegőbe. Ebben a sorrendben."
Rossz ölet.
A masszív alkesz, leszázalékolt exhonvédnak igaza van. Meg lehet állapítani, hogy fejlövés előtt adtad-e le a figyelmeztető lövést.
Nem tudom milyen filmekből szerzelninfokat, de az amcsi rendor is felszolit, figyelmeztet hogy fegyvert fog hasznalni, levegőbe lő.
Ha durva a helyzet, akkor van lehetosege felszolitas nelkul is lőni, de mivel nehez bizonyitani hogy neked van igazad, csak végső esetben lőnek igy.
A #4 meg menjen vissza Battlefieldezni mielőtt ujabb hulyeseget ir.
1. Fegyverhasználat alapjául szolgáló cselekmény abbahagyására irányuló felszólítás
2. Más személyek segítségül hívása
3. Kényszerítő intézkedések alkalmazása
4. Figyelmeztetés hogy fegyverhasználat következik
5. Figyelmeztető lövés leadása
Ezekbután már semmi akadálya a célzott lövésnek...
(Én nem levelezőn végeztem a honvédséget; pár őrséget lenyomtam)
Alex: ez a rendorseg, az orseg mas kicsivel, bar nem sokkal.
2-es lepes rendoroknel nincs, de teljesen jo a tobbi, talan nagyon minimalisan mashogy van leirva.
Az is le van irva, ha nincs ido ezen pontok megtetelere, akkor mellozhetoek. Es abban az esetben nem kell meg figyelmezteto loves se. Ezen rendorok egyes forrasok szerint meg lesznek hurcolva a kivizsgalassal, de mas forrastol olyat is hallottam, hogy kivizsgaljak es nincs problemaja a rendornek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!