Miért "dicsőítik" a térfigyelő kamerákat, amikor a lakosság/civilek tapasztalatai nagyon rosszak velük?
Kíváncsi voltam és a vadiúj bécsi Street View képeket ilyen szemmel is néztem: ott alig láttam térfigyelő kamerát, amit igen, az is inkább magánkamera volt, nem rendőrségi/önkormányzati tulajdonúnak látszó.
Csak ilyen kis, bolt előtti szakaszt belátó fix kamerácskák.
Ez csak egy példa volt.
Embert nem ismerek, embert nem hallottam, akinek biztonságérzetet adtak volna ezek a lámpaoszlopokra meg magánházak sarkára kirakott dómkamerák.
Na igen, a szopófantom esete... Azért azóta ferdébb szemmel nézek a kamerákra.
Ok, hogy a szopófantom cselekedetét inkább nem minősíti az ember, nade így kivideózni és kirakni a netre...
Nekem például néha sikerül túlvásárolnon magam, ki tudja, hányan röhögnek célzottan azon, ahogy szerencsétlenkedem a zacskókkal.
Ez is csak egy újabb példa.
Egyébként ezek nem mindig működnek, gyakran hibásodnak meg VAGY ennyire rossz a képminőségük VAGY ennyire nem akar vele foglalkozni a rendőrség VAGY mivel forgósak, tényleg pont nem arra néznek (bár hosszabb ideig tartó bűncselekmény esetén ez se kifogás)
VAGY ezek tetszőleges kombinációja az, ami miatt az a tapasztalat, hogy semmit se érnek?
"ahogy szerencsétlenkedem a zacskókkal."
Őszintén: ez miért érdekel téged? :)
És 50% a válasz hasznossága, most komolyan....
Inkább utánanézek angolul, máshol hajlandóak az emberek egymást szakszerűen tájékoztatni, ha valami érdekli.
#8: Ja, jó ötlet.
De valóban nem válaszoltam érdemben, hát tessék: én szeretem a térfigyelő kamerákat, legyen csak minél több. Pont nem érdekel, hogy látják merre megyek, mit csinálok (őket se), nincs titkolnivalóm. Nem kell közterületen hugyozni-szarni-dugni-hitványkodni és kész. Az önkormányzat által kihelyezett kamerák képét senki nem nézi, csak visszanézik, ha gond volt. Én csak egy faluban lakom, itt 3-4 térfigyelő kamerát üzemeltet az önkormányzat. Egy munkatársam fiát összeverték, a felvétel alapján lettek meg. Van egy útelágazás, volt baleset több is, jól jöttek a felvételek az eset elbírásánál. Ez csak amiről tudok. Tessék.
Én Budapesten lakom, voltak bűncselekményeink, senki se lett meg, ha velem történik, feljelentést se szándékozom tenni.
Nem a vakvilágba alakult ki a véleményem, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!