Rendőrség mit tesz ha valakit életveszélyesen megfenyegetnek? Több alakalommal rám támadott van tanúm is, és rendesen szídalmazott is. Rádásul a gyerekeimet is fenyegeti!
Sajnos, igazuk van az előzőeknek.
Még a bíróság is azt mondja, hogy a tanuk elfogultak. Rosszabb esetben azt mondják, nem hiszik el amit mondanak. Még rosszabb esetben rájuk húzzák a hamis tanu címkéjét. Azért ez ritka.
Tapasztalat, hogy nem lehet csinálni semmit. Ugyanígy gyerekek voltak a dologban, és ugyanígy senki, de szó szerint senki le se sz@rta.
Persze, ott lehet, megijedtek az árnyalt bőrszíntől, stílustól. De az ilyen ne menjen bírónak.
Kérdésedre, igen a rendőrség továbbküldi a bíróságnak, polgári peres ügyet csinálnak belőle.
Fennáll az esélye, hogy csupa kellemetlenség lesz belőle, rengetek időpocséklás, idegeskedés a semmire.
Azért persze, próbáld meg, hátha.
Egy ügyvéd ténylég jól jönne.
Nálunk inkább költöztünk, anyagi veszteség, de legalább most nyugalmunk van. :(
én is tettem feljelentést egyszer veszélyes fenyegetés, garázdaság, kiskorú veszélyeztetése miatt. az első kivételével, mivel az nem volt bizonyítható egyértelműen, az nem került bíróságra. viszont a többit igen, továbbították az ügyészségnek, amint bizonyíthatóak voltak a vádak, és bírósági ügy lett belőle.
az, hogy pénzbírság, vagy börtön, vagy felfüggesztett, függ sokban a bírótól, ügyvéd, tények, stb. de büntetést mindenképpen kap, ha az ügyészség bíróság elé viszi az ügyet.
kiskorú veszélyeztetéséért simán börtönbe lehet kerülni.
ha komoly az ügy, szerintem ne aggódj, add be a bizonyítékokat, a többi a rendőrség dolga. ha pedig időközben is történnek dolgok, az csak a te javadra szolgál ismét.
Segítenék leállítani, de alapvetően az indulat okait kell megszüntetni.
Hiába csukják le, ha szabadul ugyanabba a problémakörbe kerül vissza és a harag bosszúvággyal is kiegészül.
A fenyegetés OKAit kell csökkenteni. Akár lemondások árán is, vesszen inkább a pénz, de legyen nyugalom?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!