Szerintetek milyen a közbiztonság állapota manapsàg Budapesten?
Hmmm attól függ hol. Igazából a forgalmas tereken, pályaudvarokon, tömegközlekedési eszközökön mondjuk 10-20 éve elég sok rablás történt, ma már sokkal ritkább. A Józsefváros tuti hogy sokkal biztonságosabb mint volt 10-20 éve, elvileg a pesti külső kerületekben züllött se sok környék, de én nem járok arra, csak hallomásból tudom. Na meg a híres Hős utca... Autófeltörés, betörés régen is akad, most is akad, nem tudom megbecsülni hogy csökken vagy nő.
Ilyen leszólítós, "jajj há' kell a pénz orvosra, a beteg éhező gyerekeim 4 napja nem ettek, úgyhogy aggyá má egy szál cigit" emberekből rengeteg van, és rohadt idegesítő. Pl. Kálvin téren nem tudom sikerült-e már valakinek úgy végigmenni, hogy legalább egyszer ne tarháltak volna tőle. Meg tudom mi a másik amiről beszélsz, osztogatott naptárakat, elvettem egyet, közölte hogy akkor most x forint lesz, visszaadtam, erre "dögöjjé' meg te csicska gyász". Ez a közbiztonságot nem veszélyeztetik, mert általában tudják hogy garázdaságért vagy 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásáért elkapnák a frakkjukat. Ők csak simán élhetetlenné teszik a várost.
Mióta élsz Budapesten?
Egy rutinosabb ember ezeknek meg se áll, hanem szépen elsétál. Nehogy rosszul érezd magad e miatt. Nem kell.
De a közbiztonság nem ezt jelenti. Vagyis nem csak ebből áll.
Hát én felnőttem a Hős utcától párszáz méterre.
Régen, de még pár éve is annyit lehetett érezni az egészből, hogy az 1-es villamos Hős utcai megállója nagyon félelmetes volt illetve van ott egy Penny, aminek közvetlen környékén és bent ott voltak a Hős utcaiak. Ennyi. Például a Százados útra, ami a Hungária után a következő, már el se jutottak. Maximum egy-egy rablásért, de hála Istennek az se volt borzalmasan gyakori.
2015-2016 környéke óta viszont kegyetlenül leromlott ez a környék. Egyrészt a Hős utca problémája is kiterjedt nagyobb körben másrészt szerintem nem ez az egyetlen oka.
Szóval én menekülök a környékemről, konkrét költözést tervezek, amíg nem késő.
Ugyanakkor sajnos azt tapasztalom, ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal beszélve mások is azon a véleményen vannak, hogy Budapesten általánosságban romlik a közbiztonság, az emberek biztonságérzete rohamosan romlik.
A statisztikákat könnyű kozmetikázni...
Pedig itt nincs migráns... illetve van, de ők nem a 2015-ben kezdődött migránsválság óta, hanem sokkal régebben.
Kiemelt rendőri jelenlét kellene, a többi pedig talán a kormányon múlik.
Nő a társadalmi szakadék, egyre több a lecsúszott ember, egyre több a drogos (nemrég a 11. kerületben láttam konkrétan zombit, és nem az egyik nagy csomóponton)!
Én siratom azt a sok békés hajléktalant akik az aluljárókban ügyelve a köztisztaságra, senkit se zavarva, senkibe se belekötve élték zavartalanul a mindennapjaikat, és most az új törvénynek köszönhetően eltűntek onnan.
Mindenkinek hiányoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!