Ilyen végzettségekkel csatlakozhatok a TEK-hez?
Nem szolgáltam a rendőrségnél, ellenben a vagyonvédelemben igen.
27 éves vagyok, közel egy évtizedes tapasztalattal rendelkezem a vagyonvédelemben. Magasabb, vezetői posztokban is voltam évekig. A harcművészetekben is szereztem tapasztalatot, 5 éve változó intenzitással thai boxolok, illetve most kezdtem a defendot.
Fegyvervizsgám, egy rakat OKJ-m van, ami a közszolgálatban foglal helyet. Pl. biztonságszervező, magánnyomozó, személy- és vagyonőr, testőr, stb...
Oroszul és angolul középszinten értek.
Az NKE-n rendészeti igazgatási [biztonsági] szakon végeztem.
A fizikumom rendben, egészségügyileg is megfelelek.
Azt viszont nem tudom, hogy most kell-e a rendőrségnél is szolgálnom, vagy el kell végeznem valami tiszti kart... valagi felvilágosítana?
A TEK-hez berendelik az embereket. Ez azt jelenti, hogy hivatásos rendőrnek kell lenned valahol, ahonnan jelentkezel, és ha megfelellsz felvesznek.
Tehát az első, hogy vegyenek fel rendőrnek.
Ahogy az előző írta. annyi hogy a hatályos Hsz.-ben már nem berendelés ez hanem ez is vezénylés.
régi Hszt.:
berendelés: a fegyveres szervet irányító miniszter arra irányuló rendelkezése, hogy a hivatásos állomány tagja a Miniszterelnökségnél, az általa vezetett minisztériumban vagy törvényben meghatározott – a miniszter irányítása, felügyelete, valamint költségvetési jogállása alapján irányítása, felügyelete alá tartozó – szervnél meghatározott beosztásban teljesítse szolgálatát;
hatályos Hszt.:
37. A más szervhez vezénylés
62. § (1) A hivatásos állomány tagja kormányzati, rendvédelmi vagy egyéb biztonsági érdekből a miniszter, a más szervet irányító vagy vezető miniszter, a más szerv és a rendvédelmi szerv megállapodása alapján - beleegyezésével - munkakör vagy meghatározott feladat ellátására más szervhez vezényelhető szolgálatteljesítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!