Számomra két rendőrség van hazánkban; közlekedési és bűnügyi.
KÖZLEKEDÉSI:
Több, mint kétmillió kilométert vezettem elég tempósan, és "ahol gyalulnak, ott hullik a forgács", tehát rengetegszer megbüntettek, soha nem törvénytelenül, etikátlanul is csupán kétszer. Egyszer azért, mert felálltam a járdára, hogy a nyolcvanhat éves édesanyám könnyebben tudjon beszállni, egyszer pedig az esetnek háttal álló rendőr járőrtársa unszolására "látta", hogy rámentem a záróvonalra.
Sokan haragszanak, ha megjön a csekk. Én nem, mert korrektül előre megmondták, hogy ötvennel (90-el, 110-el, 130-al) menjél, mert megbüntetünk. Nekik ez a dolguk, nekem pedig az, hogy elvégezzem a feladataimat, időben érkezzek (gyűlölök elkésni, én sem tűröm el). Ez néha pénzbüntetéssel jár, de ezt bele kell kalkulálni...
BŰNÜGYI:
Édesanyámat háromszor rabolták ki viszonylag kis értékre úgynevezett "trükkös lopás"-sal, hozzánk is háromszor törtek be, és egyszer volt itthon tartózkodó fiammal szemben rablási kísérlet. Ez utóbbinál az elkövető olyan ostoba volt, hogy szinte "megüzente" a szándékot, így nem csak személyét, de azt is fel tudtam deríteni, hogy melyik nyírségi kis faluban rejtőzött el. Innen könnyű volt megfogni, beismerte, majd a bíróságon visszavonta. A bírónő ezt persze "nem ette meg", mondván,hogy a beismerés során olyan adatokat és tényeket közölt, melyeket csak az elkövető tudhatott.
Az előbbi hat esetről semmi, így szememben a bűnözők-rendőrség mérkőzés jelenleg a rendőrség 6:1 arányú vereségét mutatja.
Csak remélni merem, hogy ennél tovább már nem romlik az arány...
én, egy nyegle, nagyképű 160cm és 50kg fickóval "rendőrrel" találtam szembe magam. kinyilt a bicska a zsebemben a szövegétől. pfuj, utálom őket
ha meg akar büntetni, tegye, de ne fölényeskedjen és ne tegyen sértő megjegyzéseket. szóval, utálom őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!