Egy barátomnak odaadtam a dolgaim, hogy vigyázzon rá. Feljelenthetem?
Szóval az eset úg, történt, hogy egy ismerősömnek odaadtam kölcsönbe pár nagy értékű tárgyamat. Akinek szóltam, hogy csak megőrzésért volt nála, de ő nem volt hajlandó visszaadni. Megbeszéltem vele, hogy akkor 7 napon belül kifizeti az árát (100.000 forint körüli), ebbe bele is egyezett. Majd a 3. Napon visszahátrállt.
Ezesetben mi a teendő? Feljelenthetem? Ha igen, akkor minek a vádjával? Ha jól gondolom ez sikkasztás? Bár nem biztos..
Előre is köszönöm a segítséget!
Nem, ez nem sikkasztás, sima lopás.
Ahogy #1 már írta, neked csak fel kell jelentened amiatt, hogy nem adja vissza a tulajdonodat. Majd aki illetékes az pontosan megfogalmazza mit is követett el vele.
Amúgy én a helyedben átgondolnám, hogy barát-e az akivel ilyen megtörténhet.
Ha vannak emberek, akik igazolják, hogy a cuccok tieid, igazolni tudod átutalással, száméával, hogy te vetted stb
De elképesztő, hogy ez az a "barátod", akire ilyet rá mertél bízni, milyen lehet ezek után a többi?
# 6
amúgy meg a kedves kérdező valószinűleg jól át lett cseszve, mert azt hitte jó kis haszna lesz majd a tárgyon amit odaadott zálogba. Természetesen átvágták annak rendje és módja szerint, csak még nem érti meg, hogy át lett vágva :D
# 8
a lopott cuccért nem kapott pénzt. magyarán
A volt barátnőm az illető. Minden ki lett fizetve, nem hiszem, hogy mobilt meg ilyeneket lopkodnék több diplomával, fővárosiként.
De amikor kölcsönadtam neki sem volt ajándék. Sejtettem, hogy ez lesz, olyan apró jelekből, hogy fenyített, hogy ha nem szexelek vele, meg ilyenek. Úgy hogy igen. Át lettem bas**a rendesen.
Tehát mit tehetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!