Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért ilyen semmire nem való...

Miért ilyen semmire nem való a rendőrség?

Figyelt kérdés

Megtámadott egy kölyök este,az autóból kiugrott elém,a két haverja a kocsiban figyelt,ugyanis beszólásként vette,hogy én azt mondtam a kutyájának előző este ,hogy takarodjon innen tőlem,mert uánam jött a nadrágom nyalogatni én meg nem szeretem az ilyet. Szóval másnap este vártak kocsival,kiugrott elém és megtámadott,nem lehetett vele beszélni,mert ezek állatok,pedig Magyarok. Rámtámadott,lefújtam a redpepper gázsprémmel és úgy tudtam elhárítani a támadást,a másik két kölyök ki se szállt már a kocsiból,hanem ez aki megtámadott beszállt és elmentek,de annyit még mondott a srác,hogy megálljak,kapok még.

Másnap elmentem a rendőrségre,vagyis körzeti megbízotti iroda ahol egy nyomozó volt,jelenteni akartam a kölyköt,elmondtam mi volt,megtámadott egy kis hülyeségért,lefújtam és csak úgy tudtam megmenekülni,amiért lefújtam még jobban meg lettem fenyegetve.

A rendőr azt mondta,hogy ott nem tudok feljelentést tenni,hanem a városhoz amihez tartozunk abba a rendőrkapitányságra menjek be feljelentést tenni,vagy ha máskor is ott lesznek szóljak a 112-nek és kijön a járőr és megbeszéljük ott,hogy mi is a gond,de azt is mondta,hogy legyen mindig nálam a gázspray-m,és azzal tudok védekezni,látta a gázsprémet azt mondta,hogy teljesen legális,ezzel lefújhatom,ha támadnak.

Tegnap este ahogy megyek haza,felhívtam telefonon a 112-t,hogy szeretném,ha kijönnének a járőrök,mert úgy gondolom,hogy ezek figyelnek most többen is biztos. A 112-n a hölgy felvette a nevem ,telefonszámom és pár perc múlva felhív egy férfi,hogy "rendősrég" Mi a baj? Magát meg akarják támadni? Mondom igen és azt a tanácsot kaptam a körzeti megbízotti irodába,hogy járőrnek szóljak,ha gyanítom,hogy ott vannak. Azt mondta erre a rendőr ügyeletes telefonba,hogy uram ez nem így működik,menjen el a rendőrségre feljelentést tenni,most küld járört de ez nem így működik. Olyan durva volt,hogy nem is tudom.

A járòrök kijöttem,elmondtam mi a helyzet,megmutattam a házat is ahol a fenyegetőző lakik és be sem csengetet semmi,csak anyit mondott,majd nappal elmennek,hozzá és beszélnek vele. Amúgy ezt nem hiszem el egy percig sem,csak etettek,dehogy mennek el. Azt is mondták,hogy tegyek feljelentést a rendőrkapitányságon,vagy ha tényleg ott vannak,mert mikor kijöttek akkor nem voltak ott a kölykök pedig azt hittem ott lesznek,szóval,ha ott lesznek és bántani aksrnak akkor hívjam őket.

Ezen elgondolkodtam aztán otthon,hogy nem is akarnak foglalkozni ezzel a dologgal.

Pedig a fenyegetés egy erőszakos bűncselekmény kísérlet,a rablás kísérlettel,ha tudnak foglalkozni azonnal,ellel miért nem? Ez nem rsblás kísérlet csak testi sértés fenyegetés,ez nem súlyos,ez nem erőszakos? Dehogynem.

Ha feljelentést tennék az is hiába lenne,csak időpocséklás,mert bedobná úgyis a rendőr a fiókba a papírt és ennyi. Nem foglalkoznak vele.

Nade,ha én tényel komolyan foglalkoznék azzal,ha megtámadnak és úgy védeném meg magam,hogy az már durva lenne,akkor azzal ugye már foglalkoznának egyből és engem csuknának le?

Miért nem foglalkozik ilyennel a rendőrség?

Miért ilyenek és még akkor engem tolnak le telefonon. Szép kis testület.

Miért ilyen megbízhatatlanok?

Ha egyszer feltörik a lakásom akkor komolyan mondom nem is hívok rendőrt,mert nincs értelme.

Elnézést,hogy hosszú voltam.

2018. jún. 7. 18:59
 1/7 A kérdező kommentje:
És elnézést a helyesírási hibákért is.
2018. jún. 7. 19:05
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Mert Sintér, Magyarország legnagyobb bűnözője vezeti.
2018. jún. 7. 19:26
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Te beszóltál valakinek, akivel másnap találkoztál.

"Megtámadott" bár nem írod, hogy hogyan és mivel, tehát lehet, hogy csak mondani kezdett volna valamit, erre te lefújtad paprikaspray-el.

Másnap nem történt semmi, egy lélek nem közelített feléd, de te mégis kihívtad a lefújt csávóra a rendőrséget, aki nem volt sehol.

Sérelmezed, hogy a rendőr nem hatolt be a lakásukba és nem verte bilincsbe a csávót, aki azóta sem lát a paprikaspraytől, mert neked az tetszett volna.

Elmondták, hogy tegyél feljelentést, de nem tettél, mert "úgysem csinálnának semmit"

Mindenki hibás, a rendőrök, a lefújt fickó és te egy cseppet sem vagy idegbeteg!

2018. jún. 7. 19:31
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Azt ugye látod, hogy a rendőrség szemszögéből semmi bizonyítékod nincs és simán lehetsz az adott ember rosszakaroja is aki bárhol megpróbál alá tenni? Gyanítom ez is gyakori eset...
2018. jún. 7. 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Komolyan ennél jobb hozzáállást nem is kaphattál volna. Ennyit sem érdemeltél volna. HA NINCS FELJELENTÉS NEM TUDNAK SEMMIT CSINÁLNI. Ha feljelented akkor már belehet vinni a büntetőeljárásba... Aznap este kellett volna szólnod a rendőrnek és elő lesz állítva ez biztos. De te eldöntötted, hogy áh nem várom a sült galambot. Majd kihívod a rendőrt akkor amikor csak sejted, de még nem történt semmi. Áhá na most ezzel mi a francot kezdjenek ? Kimentek potyára. Általában az ügyelet ilyenkor rádvágja a telefont, de nem tették. Te ezek után elvárod azt, hogy rúgják rá az ajtót és vigyék, amikor nem csinált semmit (igaz csak tegnap). Ha akkor kihívod a rendőrt látja, hogy nem viccből van taknya nyála egybe még 1 óra után is. Súlyos bajok vannak fejben nálad.
2018. jún. 7. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Nézzük a rendőrség szemszögéből:

Bejön egy ember a KMB irodába, és mondja, hogy megtámadták. Megvédte magát és a támadók már elmentek, de ő szeretne feljelentést tenni. Ott elmondják neki, hogy hol tehet feljelentést, és elmondják neki, hogyan védheti meg magát továbbra is jogszerűen, és ha bajban van, nyugodtan hívjon rendőrt.

Feljelentés nem történik, így nyilvánvalóan ügy sem indul, az esetről senki nem tud hivatalosan.

Másnap jön egy telefon (ugye mivel nem volt feljelentés, ezek a rendőrök nem is hallották mi volt tegnap) hogy valakit meg akarnak támadni. Nem biztos, nincsenek sehol támadók, de hátha. Kimennek a járőrök, akiknek elmondja, hogy valaki őt meg akarja támadni, de most nincs sehol, egyébként abban a házban lakik. Ezért nem rúghatja rá a rendőr az ajtót, és vihetik el, mert valaki azt mondta, hogy ő meg akarja támadni.

Amire te gondolsz, hogy fegyveresek kísérgetnek hazáig, az a személyi védelem. Mivel logikusan nincs annyi rendőr az országban, hogy minden állampolgár mellett kettő álljon, így ehhez vagy állami vezetőnek lenni, vagy fizetni kell egy biztonsági cégnek. De arra nincs kapacitása a rendőrségnek, hogy téged őrizzen úgy, hogy te még a feljelentést sem vagy hajlandó megtenni.

2018. jún. 8. 18:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat,nagyon rendesek vagytok.

Akkor elmegyek a NAGYOBB rendőrségre holnap amit a kmb irodába mondtak és feljelentést teszek,megnézzük,hogy mennyire foják magukat beleadni a nyagy eljárásba.

Amúgy nem kell nekem,hogy elítéljék az illetőt csak arra kéne rábírni,hogy az életben meg ne merjen támadni többet,mert ha igen akkor csukják le és ha ezt a rendőr mondja akkor az ér valamit annak van egy viszatartó ereje.

Rosszul gondoljátok és akkor este sem azt akartam elérni,hogy verje bilincsbe meg vigye el csak ,hogy beszéljen velük,hogy én jelentettem őket és akkor mindjárt komolyan vennék lehet,hogy többet nem támad(nak) meg.

De ezek a rendőrök arra se voltak képesek hanem gondolom visszamentek az irodájukba és aludtak,elvégre későeste éjjszska volt.

Nade holnap megoldjuk azt a nagy feljelentést.

2018. jún. 8. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!