Helyszíni bírság határidejét túllépve, bírósági végzéses levél után még intézhető a bírság?
Figyelt kérdés
Koccanás után helyszíni bírságot kaptam 10.000 forintról, majd a biztosítás és egyéb szervizelés miatt elfelejtődött. Most kaptam egy végzést, miszerint 2 nap szabálysértési elzárásra változtatják a bírságomat, de ugyan ezen a levélen ott van, hogy ha a helyszíni bírságot önként megfizetem akkor a bírósági eljárás befejeződik. A levelet 04.21-én írták, most van 05.02, mai nap kaptam kézhez. Ha én holnap megfizetem a helyszíni bírságot, a levél kézhezvételétől számított első napon, akkor számíthatok még valamilyen szankcióra? Továbbá, van-e dolgom azon kívül, hogy befizetem a bírságot. Gondoltam arra, hogy a befizetés után ha hazaérek írok egy e-mailt a járásbíróságra, csak hogy magamat megnyugtassam.2018. máj. 2. 18:54
1/4 anonim válasza:
A kézhezvétel számít (mai nap + 2 nap) és a banki teljesítés időpontja.
A jelenlegi banktörvény szerint a befizetéstől számított 4 órán belül a kedvezményezett számláján kell lennie az utalásodnak.
2/4 anonim válasza:
Csak menny el és fizesd be. Ha nem fizeted be, akkor megpróbálnak elővezetni, ekkor általában be tudod fizetni, vagy ismerőssel fizettetni a bírságot. De ha nem sikerül az elővezetés kiadják a körözésedet. Ha befizeted, tartsd magadnál a csekkszelvényt, amit visszakapsz a postán és mutasd fel, ha igazoltatnak. Ekkor is bevihetnek, de csak mert előírás és utána ki is engednek.
Fizesd be minél előbb, ne aggódj, elég rugalmasak ez ügyben.
3/4 anonim válasza:
Orulnek neki, ha nem kell utanad futkosni, szal jobb nekik is ha befizeted, egyebkent csak nyug vagy nekik amiert nem halasak, kiprobalhatod. :D
4/4 A kérdező kommentje:
Befizettem, közben hallottam sztorikat hogy mennyire képes elhúzódni egy ilyen dolog. Köszönöm a válaszokat. :)
2018. máj. 5. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!