Akit ittas autóvezetésen kapnak, azt meg szokták bilincselni?
Pocsapa és K4resz meg fognak engem kövezni!
A Nyugat-európai étkezési kultúrához hozzá tartozik az étkezés közbeni és utáni alkoholfogyasztás, minden ételhez van megfelelő ital, például valamilyen bor, és fél-1 dl elfogyasztását messzemenően tolerálják a "szerv"-ek. Kétségtelen, hogy baleset okozásánál ez súlyosbító körülmény.
Mi magyarok "a mennyiség bűvöletében élünk", ezért általában átesünk az alkoholfogyasztás túloldalára... a hatóság pedig a "zéró tolerancia" túloldalára, mert mi szeretjük megmutatni Európának, hogyan is kell. Ez nyilván azért van, hogy a Magyar állam jól megkaszálhasson (függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali kormány van...).
Több, mint kétmillió kilométert vezettem elég tempósan, balesetet nem okoztam. Határtalan nagyképűségemben azt képzelem magamról, hogy "seggrészegen" is tudnék úgy vezetni, mint egyik-másik hetvenéves nénike (meg némely húszéves...), pedig ugyanolyan gépjármű vezetői engedélyünk van.
A pilótáknak (tehát nem sofőröknek, hanem repülőgép vezetőknek) személyre szabott jogosításaik vannak. Ugyanilyen kellene a sofőröknek is, persze nem alkoholra, de mondjuk sebességre... Az lenne ám a Kánaán...
A bilincs "kényszerítő eszköz", alkalmazásának kérdését ittas vezetési ügyekben a rendőr határozza meg a szituációnak megfelelően. Aki nagyon "aggyol", persze, hogy megbilincselik. A népek ilyenkor a rendőrre haragszanak, pedig nem ő ivott.
Láthattunk a TV-ben megbilincselt bankvezért vezetőszíjon, majd három hét múlva kiengedték, és a börtönőr vitte utána a színes TV-t.
Mint tudjuk; mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!