Hogy lehet nekem sportlövészetti éles lőfegyverem?

De akkor jól értelmezem, hogy 1 év után teszek egy javaslatot, a klubnak , hogy legyen fegyvertartási engedélyem.
És mikor tehetek javaslatot a klubnak, hogy fegyvertartási ,-és viselési engedélyem is legyen?
És kapok rá engedélyt, (fegyvertartási engedély), utána évi 2-3x alkalommal kell versenyre mennem, amit nem a klub szervez, amibe én fogok járni.
De amikor megkapom a fegyvertartási engedélyt(ezt jól tudom, hogy megelőzi egy rendőrségi procedúra, hogy fegyverkezelésből ;pszichológiai kérdésekből kell vizsgázni, megnézik, hogy hol fogom tárolni a pisztolyt; stb,stb..), tehát az után, bemegyek egy éles lőfegyvereket forgalmazó boltba, és szabadon (a személyazonosságom igazolva, az engedélyem felmutatva) vehetek az engedélyben meghatározott típusú, éles lőfegyvert?
Jól értelmezem?

Viselésit így nem fogsz kapni.
(kb sehogy sem jutsz viselési engedélyhez idehaza)

Mint mondtam kb sehogy:
"25. § (1)71 E rendelet eltérő rendelkezése hiányában önvédelmi célra rövid lőfegyver és lőszer tartása annak engedélyezhető, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége - tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt - fokozott védelmet igényel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!