Ki vehet légpisztolyt?
20 éves férfi vagyok.
Kell hozzá engedély?
A 7,5 J alatti légpuskák engedély mentesen,szabadon vásárolhatóak a 18. életévüket betöltött személyeknek.Semmilyen engedély vagy bejelentési kötelezettség nem kell hozzá.
Ha légpuskánk 7,5 J feletti energiával rendelkezik,abban az esetben már nem légfegyver hanem lőfegyver kategóriába esik és engedély szükséges hozzá!
sanyinak: Ezt a 18 éves limitet linkeld már be, légy szíves.
Kérdező: bárki vehet légfegyvert. 7,5 J torkolati energia alatt szabadon vásárolható és tartható, de közterületen nem viselhető.
7,5 J felett meg lőfegyvernem számít, tehát ugyan az az engedély kell hozzá.
Miért nem lehet közterületen viselni?
És 7,5 j felettire hogy,és honnan kaphatok engedélyt?
Tudom, hogy rendőrség,alkalmassági,pszichológia, de gondolom egy utcán futó ember bemegy, megmondja, hogy akar rá engedélyt, és nem hiszem, hogy adnak neki rá engedélyt..
Mennyi a valószínűsége, hogy én bemegyek, és adnak rá időpontot az egyeztetésre, hogy alkalmas vagyok-e fegyvertartásra, használatra, viselésre?
Nem vagyok befolyásos, csupán autószerelő vagyok.
7,5 j ,vagy annál kisebb-et veszek ,akkor otthon, este betörnek kimehetek vele?
Fáj ,ha rálövök valakire? Mégis csak co2 szén -dioxid?!
Na várj, itt valami félreértés lesz.
A légfegyver sörös dobozt borogatni való. A drága légfegyver meg sportolni való.
Önvédelemre egyik sem jó. Ha az a célod, akkor gázsprayt, gázpisztolyt vagy gumilövedékes fegyvert vegyél, az való arra és az szabadon tartható.
sanyinak: Hol látod itt, hogy nem értékesíthető 18 éven aluli számára a légfegyver?
A ponggi.hu-t most hagyjuk, mert ugye az nem jogforrás.
A másik az, viszont abban csak az van, hogy 18 éves alatti csak 18 éves feletti felügyelete mellett *használhatja*. A beszerzésről nem ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!