Miért van az, hogy a legtöbb esetben rendőri igazoltatás közben az igazoltató rendőr lekezelően, ellenségesen beszél?
Csak kíváncsi vagyok rá, hogy miért viselkednek úgy mint ha azt szeretnék, hogy hibázz, vagy beszólj nekik!
Például ha az ember közterületen bandázik a haverjaival és odajönnek igazoltatni a legtöbb esetben a beszédstílusok olyan rátarti, lekezelő, bántó és kötözködő!
Pedig a legtöbben erre nem adnak okot, mivel nem szabad!
Ilyenkor szívesen leoltanám szóban, de tudom nem éri meg!
A legtöbben csak azért mennek rendőrnek, hogy kiélhessék magukat? Persze találkoztam kedves rendőrrel is!
Kíváncsi lennék ha egyszer mindenki kedves lenne akkor mit kezdenének magukkal? Mehetnének vissza oda ahonnan jöttek!
Amit te lekezelőnek és ellenségesnek érzékelsz, az csupán kimért és távolságtartó magatartás, amit meg is követelnek a rendőrtől az intézkedés során.
Nem tudom neked mi lenne megfelelő, de én pl akkor érezném furcsának az intézkedést, ha bratyizó hangnemben történne.
Ugyan engem még csak egyszer igazoltattak, de teljesen normálisak voltak, nem voltak lekezelőek. A férjemet többször igazoltatták már, az esetek 80 százalékában teljesen normálisak voltak.
Úgyhogy ez abszolút személyiségfüggő. Van lekezelő és ellenséges rendőr és vannak teljesen normálisak. Meg nyilván attól is függ, hogy kit milyen helyzetben igazoltatnak, vagy az igazoltatás során te magad hogy viselkedsz, hogy beszélsz a rendőrökkel, vagy éppen miért állítottak meg.:)
Mindenhol vannak ilyen, meg olyan emberek is. Az is meglehet, hogy csak rossz napja volt, de ezt persze nem Veled fogja megvitatni. Viselkedj mindig kulturáltan, udvariasan és a másikban szimpátiát keltesz, aztán segíteni fog. Akár rendőr, akár adminisztratív dolgozó, orvos...stb.
Igen, még akkor is viselkedj kulturált emberként, ha a másik bunkó! (A kulturált viselkedés és a lebratyizás nem ugyanaz!)
A "bandázás" alatt örülnék, ha kifejtenéd mit értesz! :) - Például, ha hangosan randalíroztok, a rendőrnek kötelessége azt leállítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!