Angliából megyek haza kocsival nemsokára, Nincs magyar személyim, útlevelem sem, jó az angol jogsi mint ID ha a rendőr megállít esetleg?
Sok éve elék kint ezért magyar személyi lejárt, útlevelem is. Angliában nincs személyi, a jogosítványt használják ID-nak. Határt is tudok vele lépni eu-n belül úgy mint magyarok a személyivel.
Jó lesz ez így? Esetleg ha olyan is válaszolna aki igazoltat vagy ellenőrzi az autósokat az uton.
Köszönöm.
árokpart ez most relatív, hogy kinek mi. Én inkább odafigyelek az iratokra, hogy mindig nálam legyenek, mert csak egy túlbuzgó rendőr kell és máris visznek be.
Amúgy meg kell próbálni, aztán majd írd meg, hogy mi lett az eredménye.
"Magyarországon meg 100% hogy nem fogadják el a jogsit."
Na ne vetítsél már. Ha valahol nem fogadják el akkor rosszul alkalmazzák a törvényt, panaszkönyv. Nincs sem útlevelem sem személyim, lakást adtam el, kocsit vettem, rendőr igazoltatott, postán igazoltam magam csekkbefizetéskor, mobil előfizut kötöttem, Raiffeisen bankban nyitottam bankszámlát magyar jogsi és lakcímkártya kombóval, hogy csináltam akkor?
"A hatályos jogszabályok alapján személyazonosság igazolására alkalmas okmány jelenleg a személyazonosító igazolvány, a kártya formátumú vezetői engedély, illetve az útlevél. Ezen
rendszeren a 2016. január 1-jével hatályba lépő szabályozás sem változtat.
2016. január 1-jét követően is változatlanul érvényben lesz az az előírás, hogy minden állampolgárnak
születéstől fogva rendelkeznie kell legalább egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmánnyal
(tehát személyazonosító ig
azolvánnyal, kártya formátumú vezetői engedéllyel vagy útlevéllel). Ennek megfelelően az új személyazonosító igazolvány kiváltása nem kötelező." Békéscsaba Járási Hivatal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!