Ha 0.1 alatt fújom ki a szondát akkor is megbüntethet a rendőr?
"De ha kimutatja, a vizsgálat költsége is téged terhel."
Ha elismeri a fogyasztás tényét, persze. De mi van ha nem annyira hülye?
Itt vannak egyébként az értékek:
0,2-ig = az alkoholfogyasztás nem bizonyított,
0,2-0,50 között = ivott, de alkoholosan nem volt befolyásolt,
0,51-0,80 között = igen enyhe,
0,81-1,50 között = enyhe,
1,51-2.50 között = közepes,
2,51-3,50 között = súlyos,
3,51 felett = igen súlyos fokú az alkoholos befolyásoltság.
0,2 alatt nem csak Magyarországon, de sehol a világon nem fogadják el bizonyítékként az eredményt, ez esetben KIZÁRÓLAG beismerő vallomás alapján indítható eljárás.
"mit tesz ilyenkor a rendőr ha nem írom alá a papírt?"
Hát ha púposkodsz, arra ráfaraghatsz. Csak nem értem mi értelme. Megúsztad a a szondát/vérvételt, aztán annyira hülye vagy, hogy előállíttatod magad ellenszegülésért?
Lángelme...
A következő országokban annyit lehet inni, amennyit nem szégyell a vezető: Burkina Faso, Kongó, Vietnam, Angola, Etiópia, Gabon, Togo és Indonézia.
Angliában, Walesben, Malajziában, Máltán, Új-Zélandon, Szingapúrban, Észak-Írországban és Skóciában 0,8 ezrelék a határérték.
0,5 ezrelék – ez a legáltalánosabb szabály világszerte.
Ezt a határértéket veszik alapul a legtöbb országban, többek között Belgiumban, Szlovéniában, Dél-Afrikában, Bulgáriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Svájcban, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Peruban, és a sort még folytathatnánk.
0,2 és 0,4 ezrelék közötti határértékek
Hollandiában 0,2 ezrelékig mehet el az, akinek öt évnél fiatalabb a jogosítványa, a többiekre pedig 0,5 ezrelékes határérték vonatkozik. A svédek, a lengyelek, szlovének az ukránok és a kínaiak is igen szigorúak, 0,2 ezrelékig nézik el az italfogyasztást, de Japánban, Szerbiában, Indiában és Oroszországban is igen szigorúak a törvények (0,3 ezrelék). Az oroszoknál egyébként 2010 és 2013 között zéró tolerancia volt érvényben, de aztán a törvényhozók rájöttek, hogy abban az országban, ahol a távolságokat nem is kilométerben, hanem elfogyasztott kupicákban mérik, talán mégsem illik ilyen szigorú szabályokkal terhelni a lakosságot.
Itt vannak egyébként az értékek:
0,2-ig = az alkoholfogyasztás nem bizonyított,
0,2-0,50 között = ivott, de alkoholosan nem volt befolyásolt,
0,51-0,80 között = igen enyhe,
0,81-1,50 között = enyhe,
1,51-2.50 között = közepes,
2,51-3,50 között = súlyos,
3,51 felett = igen súlyos fokú az alkoholos befolyásoltság.
0,2 alatt nem csak Magyarországon, de sehol a világon nem fogadják el bizonyítékként az eredményt, ez esetben KIZÁRÓLAG beismerő vallomás alapján indítható eljárás.
Ez a vér/vizelet vételnél lévő értékek,én a légalkoholnál írtam a 0.1-et!Légalkoholnál ha minden igaz akkor 0.1-ig nem befolyásolt(alkoholmentes állapot), 0.11-0.25-ig valami közig. eljárás, és 0.25 felett bűncselekménynek minősül.Amúgy nem ágaskodok, csak a múltkor a havernak írtak csekket 0.07-nél és a haver hiába mondta hogy csak ilyen alkoholos bonbont evett(meg is mutatta) akkor is megkapta a csekket.
ma 01:37
Erre volt a kérdésem, ha nem írom alá a papírt mert nem ittam, és az értékhatár szerint nem bizonyítható az alkoholos befolyásoltság, akkor mit tesz a rendőr? Mert ugye ha nem ittam akkor miért is ismerném el az ittasságot? Ez nem ágaskodás szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!