Hogyan tudok fegyverviselési engedélyt szerezni gáz fegyverre? És mért szabályozzák ilyen keményen amikor a hatása egy paprika sprayjel vetekszik?
Egy kisvárosban lakok pestmegyében. Nem a lehető legrosszabb környéken, de este szinte senki sincs az utcákon, így ha szembejön velem 1-2 zűrös alak, védtelen vagyok. Történt már ilyen ismeröseimmel és sok történetet hallok. Nehezen ismerembe de 20 éves (180 magas 95 kg, sportos ) fiú létemre sötétedés után félek ki menni az utcára. Tudom, hogy a futás vagy közreműködés a legbiztonságosabb, ha véletlenűl megpróbálnának kirabolni, de van az a pont amikor az sem segít.
Ezért eldöntöttem, hogy veszek egy gázriasztó pisztolyt, de akármikor valahol magyarországon önvédelemből eldördűl egy, mindig terrorista ként állítják be a használóját még akkor is ha nagy túlerővel szemben jogosan használta.
Pl.: Ebben az esetben is a megtámadottat tartóztatták le.
Hogyan lehet szabályosan hordani/használni önvédelmi helyzetben? Mi számít annak? Mikor vagyok jogosult használni? Milyen engedély kell ? ( Hallotam, hogy nem rég szigorították )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!