Vannak roma? Rendőrök vagy nyomozó
valaki találkozott roma származású rendőrre
azért kérdezem mert olvastam egy oldalon
Makula György Rendőrtiszti főiskolát végzett
romáknak is vannak céljai hogy rendőr legyen
van róla link hogy egy roma nyomozó szeretne lenni
Én még nem találkoztam ilyennel.
Meglehetősen ritka jelenség lehet.
Kőműves cigányt viszont már láttam.De, az ilyen sem gyakori.
Régebben talán volt is ilyen pályázati lehetőség ahol támogattak bizonyos számú cigány fiatalt akik rendőrnek akartak tanulni. (de személyesen még egyhez se volt szerencsém)
Amúgy nem rossz ötlet, nyilván a cigányok is másképp állnak egy olyan rendőrhöz aki közülük való. Illetve a magyaroknak is egy pozitív élmény lehet ha látják, hogy a cigányok is hozzájárulnak a rendfenntartáshoz.
Szerintem mindenki aki ki akar törni egy negatív környezetből maximális tiszteletet érdemel és ha lehet inkább segíteni kell őket nem visszahúzni vagy épp kiközösíteni a származása miatt.
"vannak ilyen ismerőseim roma aki már be Tudod beilleszkedni A társadalomba Te miról beszél
hogy nem tudnak beilleszkedni sehová azt hiszed
azért mert cigány vagy nem ,ismerek tők normálisak
roma aki tovább szeretném menni tanulni Hogy szerezen
érettségit hogy lehessen ő is valami nem csak Magyar legyen Rendőr vagy akármi mindenkié A világ"
ezt a privát üzenetet kaptam, azt hiszem többet mond 1000 szónál
Kedves 5-ös válaszoló!
Másodéves hallgató vagyok az egészségügyi főiskolán. Nem a származás dönti el, hogy ki milyen ember. Igen, kevés roma van a felsőoktatásban, kevesebb rendelkezik bármilyen végzettséggel mint a nem romák, de ha megnézed a roma értelmiséget, odaver 3 magyar értelmiségnek is, mert ő tudja mi az a mélyszegénység és ehhez viszonyítva kitartóan tanul és helyette nem a bulizást, a drogot meg az ehhez hasonlót választja . Tisztelet a kivételnek!!!! Sajnos a romák nagy része még mindig olyan, akik nem tanulnak tovább, de ennek ellenére jó munkaerők. Jó magam roma létemre a " ti társadalmatokat " igyekszem ápolni ha minden igaz, tudva hogy egy részük mélységesen rasszista. Ezzel nem általánosítottam, nagyon sok a nem roma barátom. :) Visszatérve, ismerek roma rendőrt, aki nagyon komolyan veszi munkáját . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!