Kik hordanak Magyarországon fekete egyenruhát és barettet?
Figyelt kérdés
2016. dec. 16. 21:44
12/14 A kérdező kommentje:
Akkor NINCS ilyen szervezet Magyarországon?Mit láttam akkor?
2016. dec. 17. 18:49
13/14 anonim válasza:
Egyik Hivatalos rendvédelmi szervnek nincs az általad leírt egyenruhája. Néhányan civilként is szeretnek egyenruhába bújni, ilyenkor előjönnek elég érdekes egyenruha kombinációk, ami néhány embert képes megtéveszteni. Amiből fel lehet ismerni egy egyenruhást, hogy melyik szervhez tartozik, az a karjelzés ( minden hivatalos szervnek van karjelzése), rendfokozat (színe például), jelvény... A honvédségnél rendszeresített barett sapkákon szintén hímzett állományjelző van. Az is lehetséges, hogy vagyonőr volt, ahány cég, annyifajta ruha. De én is találkoztam már teljes Honvédségnél rendszeresített ruhát és rendfokozatot (parolit) viselő "Nemzetőr" karjelzéses egyeddel. (Azt tudjuk, hogy nemzetőrség állami szinten nem működik. Néhány polgárőség szinten működő szervezetet neveztek el így a tagjai... ) Ami még felismerhetővé tette ezt az illetőt, hogy a jelenleg rendszersített gyakorlóhoz 65M (régi 2csatos) surranót viselt. Ilyen már egy ideje nincs a honvédségnél rendszerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!