Én lennék a szabályt sértő személy?
Hát a leírtak alapján inkább tanúként hívnak be, de igazából ja, ügyesek:D
Van elképzelésed miről lehet szó?
Hát kétlem, hogy a penészedő falat rád tudnák húzni, az a főbérlő dolga.
utsó jól mondja, másold be a levelet, hátha abból ki tudunk slilabizálni valamit
A 177. paragrafus az ötvenezer forintot meg nem haladó károkozásról szól. Így az belefér, hogy ha a penészedés azért következett volna be, mert nem rendeltetésszerűen használtad a helységet (például szaunaként üzemeltetted, pálinkát főztél, vagy mittudomén).
Egyébként nem neked kell az ártatlanságodat bizonyítani, hanem a másik félnek a kell a vétkességedet bizonyítani!
A 177. paragrafus 5. pontja pedig azt mondja ki, hogy ha a károsult rokon közeli rokon, akkor nem a szokásos szabálysértési eljárás folyik, le, hanem a károsultnak magánindítványt kell indítania, ha akar. (Teljesen logikus: ha a fiam kárt okoz nekem, ne legyen belőle automatikusan bírósági ügy, ha valaki kívülálló véletlenül értesül róla, hanem majd én kezdeményezem, ha annyira akarom.)
Itt tehát azt tudnád valamilyen okmánnyal bizonyítani, hogy a főbérlőd a rokonod, és akkor ezt az eljárást nem folytatják le. Hanem majd egy másikat, amit magánindítványként bead. Viszont ha nem rokonod, akkor lefolytatják ezt az eljárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!