Ti nem vagytok úgy a rendőrökkel, hogy alapvetően értünk vannak, mégis, ha megjelennek, inkább aggódtok, hogy igazoltatnak/szivatnak-e benneteket?
Mivel jó pár esetben dutyiznak be ártatlan embereket, én nem szeretem őket.
Nagyon nem.
Pl. amikor ellopták a telefonom és feljelentést tettem, utána még 1 évvel később is küldözték a levelet, hogy menjek tanúskodni, különben elővezettetnek.
A retek cigót aki lopott, nem vegzálták ennyit...
Rohadjanak meg, soha többet nem fordulok a rendőrökhöz.
Ahogy #5 és #7 is rámutatott a rendőrök NEM ÉRTÜNK vannak, hanem az államot képviselik. Az állam pedig az újpolgár tulajdona. Erre mondják ma, hogy (polgári) demokrácia.
Így hát végső soron a rendőrök a POLGÁRért (burzsujért, kulákért és bürokratáért) "vannak" - azaz őket szolgálják. A teherviselő rétegekkel szemben.
Egy jobb korban az ilyen rendszer(eke)t csak úgy nevezték, hogy a burzsoázia diktatúrája, és ennek a polgári terrornak az egyik eszköze a rendőrség. (A sok közül.)
Mit is értünk pontosan "bedutyizás" alatt? Csak mert a 8+4 órás előállításon kívül minden más szabadságot korlátozó intézkedés az ügyész és a bíró hatásköre.
Az idézésen szereplő figyelmeztetés nem a rendőrök által kitalált fenyegetőzés az állampolgárok felé, hanem a büntetőeljárási törvény által előírt KÖTELEZŐ tartalmi elem. Úgyhogy ezen rugózni, meg "érvként" felhozni minimum értelmetlen. Másrészt, hiszed vagy se, kissé eltérő tartalommal megtalálható a gyanúsítottnak szóló idézésen is a figyelmeztetés. Az meg, hogy kit hányszor "zaklatnak" egy eljárásban, nem egy egzakt dolog, hogy a tanút ennyiszer vagy annyiszor lehet idézni. Ez is felesleges hőbörgés szerintem.
A kérdésre válaszolva, ha te tartani akarsz a rendőröktőr, akkor tartani fogsz. Saját döntésed. Szerintem annyira nem jellemző, hogy unalmukban szana-szét szopatják az embereket. Bunkókkal meg máshol is lehet találkozni. És akkor ennyi erővel lehetne tartani a buszsofőröktől is, hogy állandóan rádcsukják az ajtót, azt vigyorognak.
Sose szopattak még rendőrök, egyszer igazoltattak kocsival utcán, normálisak voltak. Egyébkbént meg tudomást sem veszek róluk az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!