Szerintetek mit kellene tennem? (Bővebben lenn)
Fél éve költöztünk jelenlegi lakásunkba, amely utcafronti, és egy parkoló van a járdával párhuzamosan. Ebben a parkolóban immáron rendszeresen hajnali 5 kor elkezdenek pakolni az utcai árusok, és "zsúrkocsihoz" hasonló szerkezetekkel viszik az árujukat a felettünk egy utcával lévő piacra.
Egyik alkalommal kimentem megkérdezni, hogy ezt miért itt csinálják, nem nagyon kaptam adekvát választ, mikor jeleztem, hogy dolgozó ember révén mi is pihenni szeretnénk még 5 órakor, nem nagyon izgatta magát a "vállalkozó úr".
Megkérdeztem két járőrt, akik azt tanácsolták, hogy ilyen esetben érdemes lenne feljelentést tenni. Magam a megoldás, és nem a probléma fokozásának a híve vagyok.
Van e olyan megegyezési lehetőség, kényszerítő erő (pl.: rakodást megtiltó tábla, stb) amivel elkerülhető lenne a feljelentés, és megoldhatóvá válna ez a probléma? Vagy marad a feljelentés, és a viszálykodás?
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna érdemi tanácsot adni!
birtokvédelmi eljárást kérhetsz...meg lobbizhatsz az önkormányzatnál, hogy legyen a terület lakóövezet
de tartós megoldás a ház szigetelése és új nyílászárók
Birtokvédelmi eljárást abban az esetben kezdeményezhetnék, ha a parkoló az enyém lenne, de mivel az utcán van, nem tartozik hozzám...
Nem a hangoskodás a zavaró. Azt szinte nem is halljuk. Hanem a járdán guruló rakodó "alkalmatosságok" keltette zaj, ami a jó nyílászáró ellenére is (mivel mély hangról van szó) elképesztő hangosan behallatszik. Olyan, mint a gurulós szék keltette hang, csak sokkal erősebb és természetesen tartósabb.
Még egy kis adalék: buszok is járnak a lakás előtt, de azok fel se tűnnek, tehát nem arról van szó, hogy nincs jobb dolgom alapom kitalálom, hogy hangosak.
Minden esetre köszönöm a választ, még várok, hátha valakinek lesz még épkézláb ötlete!
Jobbat sajnos én sem tudok ajánlani. Önkormányzathoz kellene első sorban forduli, a rendőrség ugyanis ilyenkor sok mindent nem tehete, ugyanis közterületről van szó, ráadásul parkolóról, ahhonan el sem lehet zavarni az illetőt, valahogy neki is el kell végezni a munkáját, vagy esteleg szép szóval finoman hatni rá, hogy nem tudná e később tenni a dolgát, bár ha piacos akkor tuti nem, vagy megkérni, hogy oldja meg másképp a pakolást!
Esetleg egy csendháboritás beleférne, de ez is necces, mert hajnal 5 óra gyakorlatilag reggel van. De hátha!
Sajna jobbat nem tudok!
Üdv egy rendőr
Ezt azért akarom elkerülni, mert szerintem ez nem a megoldás felé mutató dolog. Feljelentem -> ideges, de tovább csinálja, megint feljelentem... és így tovább... Én nem alszom, Ő meg nem végzi nyugodtan a munkáját.
Ha jól értem, Kedves Hozzászóló, ezen a megoldáson kívül a jog nem kínál semmilyen más alternatívát? Szomorú lennék ha így lenne... Köszönöm hozzászólását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!