Másodfokon kapom az ítéletet ami nagy ítéletnek számit! Mennyi a valószinüsége hogy előzetes letartóztatásba helyeznek?
Ezek szerint vádlott vagy egy ügyben!
Eddig szabadlábon védekeztél, vagy házi őrizet, lakhelyelhagyás, mi volt. Ha bűnösnek itélnek és bűncselekmény börtönnel súlytható, akkor valószinűleg a biró elrendeli a bűntetés letöltését, vagy azonnali hatállyal, vagy megmondják, hogy mikor kell bevonulnod.
Mi volt első fokon?
Utolsó! Nem értem a felháborodás okát!
Mire kell várni és miért nem dolgozik a biró?
Általában ha várni kell a büntetés letöltésére az nem évekig tart, max egy-két hétig, és valószinű hogy oka van pl a magyar börtönök lassan olyan túlzsúfoltak lesznek,hogy a büntetést is otthon kell letölteni.
Azt persze nem volt baj, hogy elkövette a bűncselekményt, mi? És szegény, ég nem is tud mit kezdeni magával. A szivem meg ne szakadjon.
Bocs kérdező ez nem konkrétan Neked szólt, hisz nem tudhatjuk, hogy milyen súlyú a bcs, csak úgy általában értettem!
Szerintem egészen nincs igazad!
Ugyanis a rendőkök csak a törvényeket alkalmazzák. Talán ha a törvény nem úgy szólna,hogy a nyomázás ideje lehet akár 2 év is, talán a rendőrök sem ülnének rajta 2 évig, továbbá, ha megfelelő számú személyi állomány lenne, akkor nem kéne ennyit ülni egy ügyön, sem a rendőrnek, sem a birónak, sem az ügyésznek. Ugyanis a személyi állomány lótúró, mind a rendőrségen, mind a biróságon, a bűncselekmények mennyiségéhez képest!
Arról nem is beszélve hogy mindenkinek át kell rágni magán a bürokrácián, ami ebben az országban lassan felháboritó. De erről egy ügyész, biró és rendőr sem tehet.
És már megbocsáss, de továbbra is tartom a véleményem, hogy ne utólag kell sirni, hanem előbb gondolkodni, aztán cselekdni. Egyetlen bűnözőt sem sajnálok, még egy picit sem. Volt dolgom már egy párral, és a nagy része egyáltalán nem tanusit megbánást! Tök mindegy, hogy egy piti lopásról vagy gyilkosságról is van szó. Bűncselekményt csak és kizárólag szándékosan lehet elkövetni. Olyan nincs, hogy véletlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!