Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért ilyen gonoszak a rendőrö...

Miért ilyen gonoszak a rendőrök a tüntetőkkel?

Figyelt kérdés
Látok képeket erről a városligeti tüntetésről, és nagyon durva, ahogy rángatják, meg cipelik az embereket, lökdösik, rugdossák, sőt most láttam egy posztot, ahol egy 83 éves bácsit löktek föl. De miért csinálják ezt? Nem rossz dolog ellen tüntetnek ezek az emberek, őket ennyire nem érdekli a környezetünk??
2016. jún. 29. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Ha a hivatalos szemlélet az erőszak, saját érdek bármi áron történő érvényesítése, akkor az általad felvetett morális kérdéseknek nincs helyük.

A tüntető valami ellen lép fel, ami véleménye szerint nem helyes. Alapesetben nem erőszakos. A rendőr azért lett odaküldve, hogy ezt azonnal számolja fel. Gyorsan kell cselekednie, mert ezt követelik tőle. Ha nem teszi, kirúgják. A hatalom természete ilyen. Fél tehát, és durva lesz, mert teheti, és mert ezt várják tőle, és mert különben ő járja meg. Ez elég sok ok, hogy ne habozzon.

Minden diktatúrában durvák a rendőrök, és mindben ugyanazért.

2016. jún. 29. 11:06
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

Nem akarok kötekedő lenni, de eddig "csak" a válltöréses sztori volt porondon a legújabb városligetes sztorival kapcsolatban. Bár a jelek szerint arról is kiderült, hogy semmi ilyen nem történt.

Viszont most már rugdossák is a tüntetőket a rendőrök? Meg 83 éves bácsikat löknek fel? Ez a legújabb? Erről még nem olvastam. Pedig biztos van jó pár olyan médium illetve Facebook csoport, ami pillanatok alatt közzé tenné. Mert hát nyilván felvétel is van erről.

2016. jún. 29. 11:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát most mond, hogy hazudok... Én ezeket olvastam a facebookon. Meg láttam képeken is, ahogy 4-5 rendőr fogja a kezénél meg a lábánál a gyereket, és úgy cipelik. És nem tűntek túl gyengédnek, biztos fájt neki...
2016. jún. 29. 11:43
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Azt elfelejtetted, hogy az illetők erőszakosan tomboltak, építése területre törtek be.

Eleve megmondták, hogy a zöld területet is növelni fogják.

2016. jún. 29. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Mert illegáliskodnak ott, a rendőröknek pedig az a dolguk, hogy ha kell, erőszakkal tartsanak rendet. Az más kérdés, hogy mennyire legitim maga az építkezés, de ezt nem egy rendőr dolga kiértékelni, hanem a feletteséé.
2016. jún. 29. 12:21
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is feltűnően durva most kezdve a kopaszoktól a rendőrök ténykedéséig, megdöbbentő felvételek vannak fent a neten arról kiket miért/hogyan visznek el a rendőrök, sőt az egyiket aki felmászott a kéményre miután önként lejött erővel elhelyezték a pszichiátrián, ez mi már???
2016. jún. 29. 13:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezt még hasonlítjuk a 2006-os városromboló huligánok tüntetéséhez akkor pláne durva a fellépés. Hát látszik ki milyen eszközökkel képzeli el a hatalom gyakorlását.
2016. jún. 29. 13:57
 8/13 anonim ***** válasza:
43%

A 12:21-es valaszolonal a pont.

Tetszeni nem tetszik az epitkezes nekem sem es egyetertek a tuntetokkel, de a rendorok a dolgukat vegzik es az epitkezes jogossagat nem nekik kell eldonteni.

2016. jún. 29. 14:14
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

Ne érts félre, még véletlenül sem akarok arra kilyukadni, hogy hazudsz.

De olvasni én is szoktam mindenfélét az interneten, és éppen ez vele a bajom. Nagyon szép történeteket lehet olvasni (gonosz rendőrökről, NAV-osokról, ellenőrökről, BMW-sekről, Audisokról, biciklisekről, stb.), csak az a baj, hogy ezek valóságtartalmát sosem tudjuk megvizsgálni. Hiszen nem voltunk ott, és azért aki valamennyire jó emberismerő, tudja, hogy olykor hajlamosak vagyunk történeteket, akár tudattalanul is kiszínesíteni, hozzátenni-elvenni, teljesen szubjektív alapon. És ugyanilyen szubjektív módon fogja megítélni az egész cselekményt az olvasó is. Mert ha te szimpatizálsz a tüntetőkkel, nyilván azt fogod elhinni, hogy a rendőrök mocskos brutális módon léptek fel velük szemben, összerugdostak mindenkit, öreg embereket löktek fel, terhes anyákat tepertek le a földre, törtek, zúztak, tomboltak. Innentől kezdve az igazság jelentőségét veszti.

Ugyanerre vezethető vissza, hogy láttál egy képet (ami ugye csak egyetlen pillanatát rögzíti egy eseménynek), amiből te azt szűröd le, hogy "biztos fájt neki". Egy kép alapján általában sok mindent és annak az ellenkezőjét is meg lehet állapítani.

Az meg már csak hab a tortán, amit már előttem többen is írtak, hogy ők a munkájukat végzik. Lehet ezért szidni őket, lehet a hatalom mocskos kiszolgálóinak bélyegezni (amúgy teljesen értelmetlen módon), de teljesen felesleges velük erősködni, ellenállni és hasonlók.

2016. jún. 29. 15:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Mer Soros meg mszp meg Gyurcsány meg elmúltnyolcév.
2016. jún. 30. 03:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!