Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg ilyen a magyar rendőrs...

Tényleg ilyen a magyar rendőrség? Mert ha igen akkor nagyot csalódtam bennük.

Figyelt kérdés

Tegnap jöttem haza a Balatonról és a vonaton nagy táskával,bejött egy kigyúrt kopaszodó férfi,megkérdezte,hogy van-e szabad hely,mondtam -igen.

A lényeg: Beszédbe elegyedtünk és mesélte,hogy menni kell vissza neki Pestre ,mert a Pesten dolgozik,ott a brfk-nál valami törzszászlós rendőr.

Kitértem vele többek között arra is,hogy nálunk már voltak olyan dolgok,hogy a hétvégi házat feltörték,kerékpárt is loptak tőlünk,ért már minket kár és mindig bejelentést tettünk,de soha sem lett meg a tettes természetesen. Gondoltam megkérdezem már a kulisszatitkot,hogy hogy dolgozik a rendőrség,ha adott,hogy egy rendőr az utastársam és végig beszéltük az utat.

Ő azt mondta rendőr létére,hogy most fog megnősülni megint,mert az előző házassága tönkrement és le akar szerelni a rendőrségnél idővel és elmegy ki külföldre kamionozni,mert ott egy százassal többet tud hazahozni és új házasság,új munka,új életet akar kezdeni.

Azt is elmondta,hogy sajnos az emberek már olyanok,hogy egy gazszálat ellopnak tőlük és nulla bizonyíték volt,hogy ki tette,már rögtön a rendőrséget hívják,nem néznek azzal szembe,hogy ha nincs semmi kézzel fogható bizonyíték,akkor a rendőr sem tud mit tenni,hogy azt hiszik az emberek,hogy a rendőr az csodatevő ember. Hát nem.

olyat is elmondott,hogy,ha van egy lopás nulla bizonyítékkal,és bejelentés érkezik,a rendőrnek ki kell menni,ha semmit nem tud csinálni akkor is,de szegény sértett azt hiszi,hogy a rendőr azért megy ki,hogy mindent megtegyen ,hogy meglegyen a tettes és a cucc is,hogy a rendőr segíteni akar. A nagy csudát... A rendőr azért megy ki és ír pár sort a füzetébe,hogy ő leigazolja,hogy kint volt a bejelentésnél,és,hogy elvégezte a munkáját,mert ha nem akkor ugye elővehetik őt is mint más munkahelyen a dolgozót is,ha nem végzi a munkáját. Tehát a rendőr magának akar jót,hogy igazolni tudja,hogy kint volt,nem azért írkál,hogy a sértettnek segítsen. Neki mindegy ,hogy a sértettől mit visznek el,úgy van vele,vigyázzon mindenki a cuccára. Igen,ha normális bizonyítékot tudnak eléjük tárni és komolyabb az ügy akkor odabent is foglalkoznak az üggyel a nyomozók,de ha nem elteszik félre,egy cseppet sem mozognak,végzik a nagyobb bűneseteket és eltelt két hónap,eszükbe jut,hogy ki kellene a fiókból azt a bizonyos ügyszámú aktát is venni és írni egy határozatot,és kiküldeni a sértettnek,hogy felfüggesztették az eljárást,mert ismeretlen a tettes. Ha meg utána a sértett érdeklődik,hogy hogy-hogy nem találták meg a tettest,végezték a munkájukat,erre persze,hogy odalökik,hogy ááá-igen persze,hogy végeztük...

Ezt a kulisszatitkot azért mondta el nekem,mert ezelőtt 13 éve lett rendőr és nem ilyen "magyar rendőrségnél" szeretne mostmár dolgozni amilyen ma a "magyar rendőrség". Megutálta az egészet és azt mondta fél év és leszerel,megy kamionozni,mert abból is megvan a vizsgája.

Szóval ezeket mesélte nekem a rendőrállományról,hogy ez van ma Magyarországon,ezért nincsenek meg a tettesek nagyon sokszor.

Amikor leszállt,további sok szerencsét kívántam neki az élet további részébe,magamban pedig elgondolkodtam,hogy ilyen a rendőrség tényleg. Mert,ha igen én többet,ha ne adj isten betőrnek hozzánk vagy valami,nem teszek soha többet feljelentést,mert semmit nem érek vele,vigyázok mindenemre inkább.

Tényleg ilyen a rendőrség?

Tapasztalatok?

2016. jún. 23. 18:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
6%

A rendőrök csak a filmekbe jók ,de amúgy áhhhhhhh........

Emlékszem ,mikor kiskoromba a Starsky & Hutch c. sorozat/film volt a mindenem. Elhatároztam ,hogy rendőr leszek és a feleségem is (:DDDD). Na meg ott volt a másik két kedvenc a Cobra 11 és az Inspector Rex.... :)

De amióta gyermek koromat kiéltem (azóta inkább N.W.A-t hallgatok XDDD) ,nagyba kerülöm a fakabátosokat. :DD

Nem ,mintha valami gondom lenne ,csak az embernek -nem tudom észre vettétek e- mindig ,ha meglát egy rendőrt ,vagy egy rendőrkocsit elfogja az a rossz érzés.

Nem tudom miért ,de ez van.

Üdv!

2016. jún. 23. 21:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"'van egy lopás nulla bizonyítékkal,és bejelentés érkezik,a rendőrnek ki kell menni,ha semmit nem tud csinálni akkor is,"

Ha semmi bizonyíték sincs és mindenki a rendőröktől várja el a csodát, akkor miért csalódtál bennük ? Szerinted 0 bizonytékkal rákenik valakire?

A közrendőr felveszi az adatokat, ennyi a dolga. A nyomozással nem ő, hanem a nyomozó foglalkozik, mert neki az a dolga. Persze ha 0 bizonyíték van, mégis mit tegyen ? Hamisítson valamit vagy kenje rá valakire?

2016. jún. 23. 21:41
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Elég szomorú, hogy te mint rendőr neked "látatlan", hogy milyen többnyire haszontalan a munkátok."

Lehet az én készülékemben van a hiba, de ezt nem nagyon tudom értelmezni, hogy hova akarsz kilyukadni. Vagy az én írásomat nem értetted.

Nekem az a "látatlan", ami alapján te írtad, hogy 2 óra alatt nem tudtak egy ujjlenyomatot sem rögzíteni. Fogalmam sincs, hogy ezt saját tapasztalatból írod, vagy hallomásból, vagy csak példaként írod. Így a mondatban megfogalmazott problémára nem tudok érdemben reagálni.

Másrészt, nekem nem tartozik a munkakörömbe az ujjlenyomatok keresése.

2016. jún. 23. 22:54
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
meg úgy egyébként épeszű betörő fog kesztyűt használni, és a büdös életben nem fogod megszerezni az ujjlenyomatát...
2016. jún. 24. 02:00
 25/27 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Tényleg ilyen a rendőrség? "

Tényleg nem tudnak semmit tenni bizonyítékok nélkül. Te mondhatod ugyan, hogy biztosan L. Ikszipszilon volt a tettes, de ez nem bizonyíték.

"Tapasztalatok?"

Mondom ezt úgy, hogy én már "helyszíneltem" rendőr helyett, és találtam bizonyítékot, amire meg is lett a tettes. Nem votl nehéz, csak össze kellett szedni pár üveg és műanyagdarabot, meg Google-zni egy kicsit, meg ismerni a környéket. Szóval az igaz, hogy annyira azért nem is tesznek meg mindent vagy nem is tudnak megtenni mindent. De abban teljesen igazat adok nekik, hogy sokan nem is tesznek meg mindent a saját biztonságukért.

2016. jún. 24. 06:42
 26/27 anonim ***** válasza:

Figyelj kérdező!Egy ember az ő nézőpontjáról beszélt,ez nem jelent minden rendőr nézőpontjával.

Tudod a rendőrség egy összetett szervezet,van aki helyszínel,felveszi a jegyzőkönyvet,továbbítja,de a nyomozással nem ő fog foglalkozni.Bejelenteni ezt még érdemes,hogy a későbbiekben ha ugyanilyen betörés lesz,tudják majd mihez fűzni.

Ezt képzeld el úgy hogy te is rendőr vagy és hívnak egy betöréshez.Te köteles vagy kimenni,de a munkádhoz nem úgy kell állni,mint ha az egy egyszerű munka lenne,hanem mint egy hivatás.Mert ez olyan.És ha nincsen bizonyíték,csak egy betört üveg,ami körül legyezgetsz,hogy fogsz továbbmenni.Mert ilyenkor egy kicsit kell gondolkodni.Én az olyanokat nem ítélem el,aki valóban meg is áll gondolkodni,illetve aki nem unja hogy a 100.-ik betöréshez is riasztották.

2016. jún. 24. 10:54
 27/27 anonim ***** válasza:

A rendőrségnek kell nyomoznia: a nyomozás során pedig a rendőrségnek kell a bizonyítékokat beszereznie. Én, mint sértett se tudásom, se képesítésem sincs, sőt JOGOM se hogy bizonyítékokat szerezzek. Nyilván egy kamerafelvétel sokat segít, a nyomozás nem a sértett dolga.

Ha ellopnak egy csirkét a kertemből, a rendőrségnek kellene nyomoznia, tanúkat keresni, a gyanúsítottakat kikérdezni stb. stb. Én ezt nem tehetem meg... Illetve talán megtehetem, de bizonyítéki erővel nem fog rendelkezni, ha az elkövető nekem 4 szem közt bevallja, hogy igen ő vitte el a csirkét, még ha fel is tudom venni videóval, akkor sem használhatom.

Érthető, egy csirkelopás nagyon pitiáner ügy, nincs akkora erőforrása a rendőrségnek, hogy foglalkozzon egy darab csirkével.

De amikor betörtek hozzánk, és súlyos összegek, értéktárgyak tűntek el, akkor sem csináltak semmit... Ami azért más kategória. Az elkövető megvolt, bizonyítékokat kellett volna keresni, ami nem lett volna nehéz, de nem foglalkoztak semmivel. Lefoglaltak tárgyakat úgy, hogy meg sem vizsgálták...

2016. jún. 24. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!