Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg ennyire nem képes a...

Tényleg ennyire nem képes a rendőrség?

Figyelt kérdés

Röviden a történet, igaz régebben kezdődött.

Vásároltam interneten azaz csak szerettem volna. E-mailen beszéltük meg a részleteket, utána pedig Paypal-t használtunk.

Én jóhiszeműen, hogy Paypal-on mért lenne gond, ráadásul friend and family-ben küldtem, hogy spóroljak pár forintot.

Persze a megszokott történet, pénz (24.000Huf) sincs, áru sincs.

Feljelentést megtettem, minden apróságot összegyűjtöttem, sőt még mail és Paypal fiókomhoz is csatoltam hozzáférést, biztos ami biztos, hátha ott is ellenőriznek valamit.

Közel 4 hónapra rá jött a levél, hogy ismeretlen elkövető miatt a nyomozást beszüntetik.

Innentől kezdve kicsit kutakodtam én is a témában, nem hiszem, hogy sokra jutottam, de azért a semminél többre.

Gmail-es fiókok között történt az üzenetváltás, fejlécben nem látszik, ez oké, viszont hatósági kérésre Google elvileg kiadja ezt is, csak a felhasználók nem látják a valós IP címeket.

Paypal-nak szintén van felülete ahol a hivatalos szervek kikérhetnek minden adatot és tudtommal Paypal is logolja hogy mikor és honnan lépnek be.

Ha ezt így simán ki tudtam deríteni kis keresgéléssel, akkor a rendőrség mért nem képes élni ezekkel?

Onnan pedig ha megvan az IP legalább, akkor máris meglenne legalább a hely is. Ráadásul amennyire tudom van saját MAC address is ( az eszköz saját, megváltoztathatatlan címe ) ami szintén lekérhető elvileg, a szolgáltatótól az IP ismeretében, hogy márpedig arról az XY eszközről csatlakoztak.

Innentől fogva már azért elég sok lehetőség van.

De tényleg, ha egyszerű emberként, ráadásul még informatikus se vagyok ennyit kiderítettem simán netet böngészve, akkor mért nem képesek valami eredményt felmutatni?

Vagy csak nagyok az elvárásaim ezzel kapcsolatban?:( Jó, én is buta voltam, hogy nem valamiért fizetve küldtem, akkor Dispute és megoldva, pár száz forint megy el maximum, de ezen nem tudok változtatni sajnos.

Aki járt hasonlóan tudna tapasztalatokkal szolgálni, van-e értelme még valamit tenni, vagy tanulópénzként lehet ezt már elkönyvelni?

2016. ápr. 3. 12:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mi alapján tagadják ezt meg, ha egyszer hivatalos szerv keresi fel őket. Elvileg teljesen mindegy, hogy milyen országból. "

Jogszabályok, mindig minden csak jogszabály, ez az alapja mindennek. Amúgy a hivatalos szerv se tehet semmit, megfelelő bírói határozat alapján. Lehallgatni sem lehet, csak úgy, mert hivatalos szerv. Ez sokkal bonyolultabb ennél.

2016. ápr. 3. 23:50
 12/24 tetro ***** válasza:
50%

23.31

ezt komolyan mondod? te melyik országban élsz?

2016. ápr. 3. 23:52
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy valamit nagyon nem jól csinálhatnak a hatóságok, ha csak Magyarországnak és Törökországnak nem adtak ki adatot, az igénylők közül.
2016. ápr. 3. 23:58
 14/24 A kérdező kommentje:
23:52 - MO-n. De ettől független még mindig nem értem mi ezzel a gond, értelemszerűen random emberek e-mail címeit nem fogják kérdezgetni csak a vicc kedvéért.
2016. ápr. 3. 23:58
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, talán nem kéne ismeretleneknek ekkora összeget küldözgetni úgy, hogy ha már PayPalon küldöd, akkor kikapcsolod a biztonsági funkcióját :-)

Az IP-t és a MAC-et pedig nagyjából 5 másodperc kicserélni a szolgáltató felé. De az is lehet, hogy nyílt WiFi-ről írta, akkor meg eleve így jártál.

Az persze más kérdés, hogy a rendőrség is csak annyira ért az informatikához, mint az elqrmánypártunk, aki jelenleg be akarja tiltani a teljes internetet Magyarországon :-)

2016. ápr. 4. 11:20
 16/24 tetro ***** válasza:
34%

23.58

mondjuk hogy a hatalmi ágak nem szeparáltak? hogy a kormányzat saját céljai elérésére használja a bíróságokat és az ügyészségeket? ne haragudj, de én nem bízom annyira a magyar államban, hogy belenézhessenek a cuccaimba. és ezt látja a google is. nem véletlen hogy a másik ország ami sohasem kap adatot az Törökország. egy jogállamban működő cég így viszonyul az autokratikus rendszerekhez.

2016. ápr. 4. 12:28
 17/24 anonim ***** válasza:
27%

Mármint az USA, mint jogállam?!

Én nem értek hozzájuk, de tudtommal ott is szoktak érdekes sztorik kiderülni...

2016. ápr. 4. 15:33
 18/24 tetro ***** válasza:
76%

15.33

Szoktak igen. És? Akkor itt minden rendben van ettöl? :)

2016. ápr. 4. 17:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem értem miért itt kérdezgeted, hogy miért nem, amennyi időt itt elpazarolsz, addig már több email-t is írhattál volna a Google-nak, hogy tájékoztatást kérj ez ügyben. Valószínűleg valamilyen jogszabálybeli ütközést tapasztaltak, vagy szabálytalan eljárást és ezért nem, de mi sem tudunk többet, mint amennyi információt megtalálhatsz az interneten.
2016. ápr. 5. 00:28
 20/24 A kérdező kommentje:

Egyrészt mivel sejtésem szerint ha a hatóságnak nem adnak ki semmit, akkor egy egyszerű ember sok mindent nem várhat tőlük.

Kérdést csupán azért tettem fel, htha valakinek van ötlete vagy tapasztalata.

Gondoltam egy kérdés nem árthat.

2016. ápr. 5. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!