Igazoltatásnál mit van jogom kérni a rendőrtől, hogy igazolja magát?
És ha megmutatja, akkor honnan tudod, hogy nem hamisítvány?
Lehet én egyedül vagyok ezzel, de én nem tudnám eldönteni, sose láttam még.
Egyébként valóban kérheted, hogy azonosítsa magát, vagy látható helyen hord ilyesmit..
Van.
Én úgy tudom egy azonosító szám van az igazolványán, a kamun viszont általában csak a "policár" felirat. Meg állítólag a szám alapján le lehet kérdezni tényleg rendőr-e.
"Én úgy tudom egy azonosító szám van az igazolványán, a kamun viszont általában csak a "policár" felirat."
Hamar lebukna ha ez lenne ráírva. :D
"Igazoltatásnál mit van jogom kérni a rendőrtől, hogy igazolja magát?"
Van jogod kérni.
"Tehát mivel igazolja azt, hogy ő valóban rendőr és nem egy rendőrruhás szélhámos?
Egyenruhás rendőrt az egyenruhája igazolja, illetve a jelvénye. Laikusként nem biztos, hogy meg tudod állapítani, hogy szélhámos-e, de nagyon kicsi az esélye az utcán rendőrruhában igazoltató szélhámosoknak.
Civil ruhás rendőr az igazolványa felmutatásával igazolja magát. Ott van mellette a jelvénye is, számmal.
"Mihez van jogom?"
A nevét, jelvényszámát és szolgálati helyét megtudhatod. Köteles elárulni. Ha panasszal akarsz élni ellene, a szolgálati helyén a felettesénél megteheted 8 napon belül. Az igazoltatás ténye ellen felesleges panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!