NKE bűnügyi alapszakon, lehet ezen bellül még specializálódni?
Bűnügyi területen belül értetendő igazából fogalmam sincs,hogy mik a lehetőségek.
És még egy kérdésem lenne,hogy NKE bűnügyi alapszakon van lövés,tehát fegyverrel kell majd lőni?
Egyetemen belül elkezdhetek valami harcművészetet is? mármint,hogy az iskola indít ilyen dolgokat?

Bűnügyi területen (Rendészettudományi Kar) belül választhatod a bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó és pénzügyi nyomozó szakirányt, bár utóbbi esetében NAV-os leszel, nem rendőr! Ez azt jelenti, hogy felvételinél ezen szakirányok valamelyikét kell megjelölnöd, tehát nem a tanulmányaid során fogsz "specializálódni".
Lövészet igen, van, félévente egy alkalommal, kivéve talán a 6. (utolsó) félév.
Az RTK-n kifejezett harcművészettel a Ju Jitsu Szakosztály foglalkozik, de emellett van két komplexebb, önvédelmi-intézkedéstaktikai szakosztály, az Intézkedéstaktikai Szakosztály és a Tonfa Szakosztály.
Úgy értem a specialózódást,hogy pl az orvósnál van egy alap pl sebész-azon bellül lehet agysebész,szív...stb
Itt a bünügyi nyomozó területen BELÜL van lehetőség még specializálódni? Tehát itt nem azt értem,hogy milyen szakok vannak még,azt olvastam és tudom,és a bünügyire jelentkeztem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!